Međimurske Novine
0°C / 0°C
Čakovec
12.02.2017.
Nedjelja
 
 
 
 
SPORT - KOŠARKA
Košarkaši Međimurja nakon osvajanja naslov u kvalifikacije kreću utakmicom u Zadru

Košarkaši Međimurja nakon osvajanja naslov u kvalifikacije kreću utakmicom u Zadru

../../uploads/images/vijesti/kk-medimurje_1458992473_6.jpg
../../uploads/images/vijesti/kk-jazine-arbanasi_1458992547_6.jpg

KOŠARKAŠI MEĐIMURJA IGRAJU KVALIFIKACIJE ZA A1 LIGU

Najprije gostovanje u Zadru protiv Jazine Arbanasa, slijedi doma Stoja

26.03.2016 12:43 ČAKOVEC | Piše: dz

U petak je izvučeni raspored kvalifikacija koje počinju 9. travnja gostovanjem našeg kluba u Zadru protiv Jazine Arbanasa. Prva domaća utakmica je četiri dana kasnije u utorak 12. travnja u Čakovcu protiv Stoje Pula

Uprava KK Međimurje u četvrtak je odlučila da će usprkos tome što još nisu zatvorili financijsku konstrukciju (očekuje se pomoć Grada i Županije od kojih za sad nema povratnog odgovora) košarkaši Međimurja igrati kvalifikacije za A1 lige, zbog igrača i publike koji su zaslužili da igraju, odnosno gledaju nakon četiri godine prvoligaške kvalifikacije u Čakovcu.

U petak je izvučeni raspored kvalifikacija koje počinju 9. travnja gostovanjem našeg kluba u Zadru protiv Jazine Arbanasa. Prva domaća utakmica je četiri dana kasnije u utorak 12. travnja u Čakovcu protiv Stoje Pula.

Inače, raspored koji nije baš mazio Međimurje donosi čakovečkom sastavu sve domaće utakmice kao termin igranja – utorak. Nakon utakmica protiv Jazina Arbanasa vani i Stoje doma, Međimurje gostuje 16. travnja kod Borova, pa je slobodno i onda ponovno mora u goste 23. travnja kod Hermes Analitice u Zagrebu.

Drugi dio kvalifikacija otvara se domaćom utakmicom s Jazinama Arbanasi u utorak 26. travnja, pa slijedi gostovanje kod Stoje i onda još dvije domaće utakmice u Čakovcu opet u utorak 3. svibnja protiv Borova i posljednju 10. svibnja protiv Hermes Analitice.

S vlastitim snagama u kvalifikacije

Međimurje će kvalifikacije kako je rekao za Međimurske novine trener Stjepan Novak igrati s istim sastavom koji je izborio naslov prvaka A2 lige sjever. To znači samo s domaćim snagama.

Naš klub u kvalifikacije ulazi bez imperativa, ali s vjerom da može izboriti bolje rezultat nego je to bio slučaj kada su ranije naši predstavnici s „na papiru“ jačim sastavom igrali s najboljim drugoligaškim klubovima u borbi za A1 ligu. Ostaje za vidjeti hoće li se netko od klubova pojačavati za ove kvalifikacije, ali na prvi pogled Međimurje bi moglo odigrati ravnopravno sa svima.

Prvi protivnik je možda i najteži upravo prvi protivnik Međimurja Jazine Arbana. Oni su iskusni drugoligaški klub, koji poput Međimurja nikad nije imalo imperativ da uđe u A1 ligu i takav ima i budžet. Vjerojatno se niti oni neće pojačavati za kvalifikacije, međutim, u svojoj ekipi imaju jednog jakog „prvoligaškog aduta“ najboljeg igrača i strijelca krilnog centra Mate Mrvu koji je ranije igrao za Borik, pa četiri i pol godine u prvoligaškom šibenskom Jollyiju, da bi se zimus vratio u Zadar i potpisao za Jazine.

U Zadru je njegovo ime vezano i za malu zimsku aferu oko prelaska u prvoligaški Zadar koji je pokazao interes za njegov dolazak, ali je Mrva ipak ostao u Jazinama. Uz njega glavni aduti momčadi su također odlični šuteri Atelj i play Jelenković.

Uglavnom, ekipa koja zahvaljujući visokim šuterima koji mogu pogađati sa svih pozicija uključujući tricu dok joj krene može dobiti svakog protivnika, pa će čvrsta obrana biti ključ eventualnog uspjeha u prvoj utakmici koji će se igrati u dvorani Višnjik u Zadru.

Podrška Grada Čakovca i Županije?

Inača, aktualna Uprava Međimurja zahvaljujući entuzijazmu u proteklih nekoliko godina sanirala je značajne dubioze iz ranijih godina i postavila posljednje tri-četiri godine klub na zdrave temelje, bez nerealnih ambicija s osloncem na čakovečke i međimurske igrače i stvaranje igrača kroz Školu košarke. 

Zbog toga se očekuje pomoć od Grada Čakovca i Međimurske županije (naznačen je u godišnjem klupskom programu koji je predan već ranije odgovornima) za kvalifikacije koje će u nedostatku vrhunskh sportskih događanja u Čakovcu u mjesecu travnju i svibnju biti glavni sportski događaj u gradu.

Još nije kasno da župan Posavec i gradonačelnik Kovač pokažu dobru volju i pomognu, jer u pitanju nisu veliki novci, te da navijaju za svoj čakovečki i međimurski klub zajedno sa svojim sugrađanima i velikom brojem gledatelja koji će zasigurno okupirati dvoranu I. OŠ Čakovec u prvoligaškim kvalifikacijama.

 

 
 
MEĐIMURJE - POLITIKA
Mogući povratak Z. Vidovića za zamjenika gradonačelnika Čakovca

06.02.2017

Čakovec

Mogući povratak Z. Vidovića za zamjenika gradonačelnika Čakovca

HSS je uglavnom u Čakovcu tradicionalni partner SDP-a i u sadašnjem mandatu vlasti, pa su tu kolaciju čakovečki HSS i SDP prošli tjedan i nastavili, a Zoranu Vidoviću ponudili mjesto zamjenika gradonačelnika. Za sada još ništa nije potpisano, kazao je Zoran Vidović.Zoran Vidović, zamjenik međimurskog župana i predsjednik županijskog HSS-a, mogao bi se vratiti na mjesto zamjenika gradonačelnika Čakovca. Tu je dužnost obnašao u prethodnom mandatu čakovečke gradske vlasti. Bio je zamjenik S

Aleksandar Makovec izabran za predsjednika čakovečkog HDZ-a

Aleksandar Makovec izabran za predsjednika čakovečkog HDZ-a

Aleksandar Makovec novi je predsjednik HDZ-a Grada Čakovca.Aleksandar Makovec je kao član HSLS-a bio gradonačelnik Čakovca od 1997. do 2001. godine. U HDZ je ušao 2011. godinu dana kasnije kandidirao se za predsjednika čakovečkog HDZ-a i izgubio od

Zahtjev za oslobođenje od troškova za smeće do 1. ožujka

Zahtjev za oslobođenje od troškova za smeće do 1. ožujka

Kriterij za oslobađanje je ako je zbroj prihoda svih članova domaćinstva manji od 800 kuna mjesečno po članu domaćinstva, prema Odluci o uvjetima uključivanja u odvoz kućnog smeća te uvjetima oslobađanja od plaćanja odvoza. Gradonačelnik Mursk

Stjepan Kovač kandidat za gradonačelnika, Mario Medved zamjenik

Stjepan Kovač kandidat za gradonačelnika, Mario Medved zamjenik

Čakovečki SDP ne želi eksperimentirati. U novu izbornu utrku ulaze sa sadašnjim kandidatima: Stjepanom Kovačom za gradonačelnika, a Mariom Medvedom za zamjenika. Iz igre ispada Romano Bogdan, prebjeg iz HNS-a u SDP. Mjesto drugog zamjeniak čuva se z

 
 
FOTOGALERIJE
ČAKOVEČKA ŠPICA

ČAKOVEČKA ŠPICA

Blagdan i procesija Gospe Lurdske

Blagdan i procesija Gospe Lurdske

Razmjena sjemenja

Razmjena sjemenja

Pingvini u Čakovcu

Pingvini u Čakovcu

 
 
NAJNOVIJE

U Čakovcu odličan 20. Međunarodni košarkaški turnir Nova 2017.

U Čakovcu se 6. i 7. siječnja igrao 20. Međunarodni košarkaški turnir "Nova 2017." Čakovec.Organizator turnira je Košarkaški klub Međimurje, a igralo se uvorani I. OŠ u Čakovcu. U kategoriji mlađih kadeta zaigralo je šest klubova, a u dječacima 2005. i mlađe osam klubova. Mlađi kadeti 2003. i mlađi  Grupa „A“  KK “Međimurje“ Čakovec KK “Radenska Creativ“ Murska Sobota KK “ABC“ Zadar Grupa „B“ KK “Dubrava“ Zagreb KK “Koprivnica“ Koprivnica KŠ Sani Bečirović Maribor   Dječaci 2005. i mlađi Grupa „A“ KK “Međimurje“ Čakovec KK “Grafičar“ Ludbreg KŠ Sani Bečirović Maribor KK “Dubrava“ Grupa „B“ KK “Cedevita“ Zagreb KK “ABC“ Zadar KK “Čakovec“ Čakovec KK “Radenska Creativ“ Murska Sobota   Rezultati Turnira Petak  06. 01. 2017. 08.30  (A 1)međimurje – Grafičar 2005  32 :45  09.45 (A2) Dubrava – Sani Bečirović Maribor 2005 31:37 11.00  Poraženi A1 – Poraženi A2  Međimurje – Dubrava 15:60 12.15  Pobjednik A1 – A2  Grafičar – Sani Bečirović  21 :39 13.30  Mlađi kadeti Radenska Creativ – ABC Zadar  46 :40   14:45 Svečano otvaranje Turnira 15:15 Mlađi kadeti Radenska Creativ- Međimurje 66:15  16.30 (B1) Abc Zadar– Čakovec  2005  i mlađi   56 :31  17:40  (B2) Cedevita – Radenska Creativ Murska Sobota 2005  i mlađi  53 :19 18:45  Pobjednik B1 – Pobjednik B2  ABC – Cedevita 31 : 64 20:00  Poraženi B1 – Poraženi B2 Čakovec : Radenska Creativ 22:70   Subota 07.01. 2017. 9:00  Međimurje – ABC Mlađi Kadeti  55:50 10.15  Dubrava – Koprivnica Mlađi Kadeti 72 : 22 11.30 Koprivnica – Sani Bečirović Maribor  Mlađi kadeti  46:45 * (41:41) 12:45 Dubrava – Sani Bečirović Maribor mlađi kadeti 72 : 29 14.00 Za treće mjesto 2005 i mlađi ABC Zadar – Grafičar 60 : 29 15.15  Za prvo mjesto 2005 i mlađi Cedevita – Sani Bečirović 47 : 28 16:30 Za treće mjesto 2003 i mlađi Međimurje – Koprivnica 45 : 23 17:45 Za prvo mjesto 2003 i mlađi Dubrava – Radenska Creativ  45 : 53   2005 i mlađi Poredak: 1.Cedevita Zagreb  2.Sani Bečirović Maribor  3.Abc Zadar 4.Grafičar Ludbreg  5.Dubrava Zagreb  6.Radenska Creativ Murska Sobota 7.Međimurje Čakovec 8.Čakovec    Najbolji igrač: Noa Zemljić Cedevita Zagreb  Najbolji strijelac: Nino Kotrulja ABC Zadar    2003 i mlađi  Poredak: 1. Radenska Creativ Murska Sobota 2. Dubrava Zagreb  3. Međimurje Čakovec  4. Koprivnica  5. ABC Zadar  6. Sani Bečirović Maribor Najbolji igrač i strijelac turnira: Luka Filipić Radenska Creativ Murska Sobota 

Međimurje uvjerljivo dobilo favorizirani ludbreški Grafičar

Na krilima Mareka i Matije Novaka, te veterana Horvat i Ostoje čakovečki košarkaši dobili su sa +10 koševa razlike debi 3. kola A-2 lig sjeverNakon uspješnog starta i početne dvije pobjede, naši košarkaši Međimurja u 3. kolu A-2 lige sjever priredili su ugodno iznenađenje i stigli do pobjede protiv prvog favorita prvenstva Grafičara iz Ludbrega. Slavili su na kraju uvjerljivu pobjedu od 82:72. Grafičar je za ovo prvenstvo okupio jaki igrački roster, s druge strane naši su u nedostatku domaćih igrača u najboljim godinama koji su zainteresirani igrati ovu ligu, te da budu konkurentni pozvali u pomoć Ostoju, Horvata i Jurasa, od kojih su njih čak dva uz Mareka i Matiju Novaka bili ključni igrači u važnoj pobjedi protiv Ludbrežana. Gosti su očito nakon lagane pobjede u kupu smatrali da će i isto proći i prvenstvena utakmica, ali bila je to sasvim druga priča. Domaći su držali sve konce utakmice u svojim rukama nakon što su se odvojili sredinom prve četvrtine. Agresivnom igrom gosti su se vratili u drugoj četvrtini koja je ipak završila s +3 u korist naših. U nastavku više nije bilo tako velikog pritiska Ludbrežana na organizaciju igre Međimurja i naši su uspješno držali prednost zahvaljujući borbenosti i dobrom skoku u obrani i napadu, a išao je i šut. Malo se pogubio i gostujući trener nerezonskim rotacijama, a kako se bližio kraj i poraz, tako se povećao i pritisak na goste koji su šutnuli desetak puta "bezveze", nešto je i iscurilo van i put Čakovčanima do pobjede bio je otvoren. Kada je još k tome Marek Novak najefikasniji igrač susreta koji je opet zabio "preko 20" pogodio dva-tri šuta s istekom napada, uz zapaženu rolu gotovo svih 7-8 igrača koje koristio domaći trener S. Novak, nije moglo nikako drugačije završiti nego s našom pobjedom 82:72. S ovom pobjedom Međimurju se otvaraju lijepe perspektive u nastavku prvenstva, iako neće biti lako, jer tanki roster na svakoj utakmici mora biti pravi, ali pitanje je koliko će naši igrači "iznad 35" moći pratiti visoki ritam svake utakmice. Bilo kako bilo, naši imaju ambicije da i u ovoj sezoni napadnu naslov, a nakon tri kola i učinak 3 od 3 koji još ima samo Podravac, pogled na tablicu izgleda jako lijepo. OSTALI REZULTATI 3. KOLA: KK PODRAVAC - KK IVANIĆ 94:82, KK PETAR ZRINSKI - KK RADNIK 64:70, KK KOPRIVNICA - KK IVANČICA 83:95, KK MLADOST (Đ) - KK BJELOVAR 85:75.

Pojačanja KK Međimurje – Samir Juras, Davor Ostoja i Saša Horvat

Košarkaški klub „Međimurje“ Čakovec u četvrtak, 13. listopada održao je presicu povodom početka nove sezone. Izloženi su bogati sportski rezultati kluba u prošloj sezoni u svim igračkim kategorijama, predstavljeni su planovi za novu sezonu 2016./2017., te su predstavljeni novi igrači s kojima će klub krenuti u obranu titule prvaka A - 2 lige Sjever. Konferenciju je vodila predsjednica kluba, Sandra Žbulj koja je istaknula zadovoljstvo s prošlosezonskim rezultatima kada su seniori postal prvaci A – 2 lige Sjever. Predsjednica Žbulj je zatim napomenula da su cijele kvalifikacije za ulazak u viši rand natjecanja odigrali s domaćim igračima, bez vanjskih pojačanja. Cilj za sljedeću sezonu je obrana naslova prvaka A – 2 lige Sjever, odraditi sezonu bez ozljeda te pokušati ostvariti još bolji rezultat u kvalifikacijama za A – 1 ligu. Što se tiče mlađih uzrasta ostvareni su dobri rezultati u juniorskim i kadetskim kategorijama, dok su mlađi kadeti bili najmlađi od svih ekipa te se ove sezone od njih očekuju još bolji rezultati. Škola košarke jako dobro funkcionira, inters je zadovoljavajući jer stalno ima više od 25 djece s kojima uspješno rade treneri te se nadaju da će neki od njih u budućnosti doći i do juniora i seniora. Seniorsku i juniorsku ekipu u novoj sezoni voditi će glavni trener Stjepan Novak i pomoćni trener Mario Novak – Medo. Igor Čajić će voditi mlađe kadete, dok će zajedno sa Stjepanom Novakom voditi kadete. Seniorska pojačanja za novu sezonu su: iskusni Samir Juras te Davor Ostoja i Saša Horvat. Juniore će pojačati: Borna Volpatić, Petar Fuš i Antun Ivan Marunić. Što se tiče financija prošla je godina pokrivena iz redovnih troškova kluba. Muku muče i dalje s dvoranama. Jedini su klub koji trenira samo na pola dvorane. Nadaju se da će se to promijeniti jer se iz Grada i Županije najavljuju bolji uvjeti. Zahvalili su se  na pomoći sponzorima i donatorima te se nadaju da će i dalje biti sluha za košarku. Trener Stjepan Novak istaknuo je da su u prošloj sezoni bili strpljivi do zadnja četiri kola što se na kraju isplatilo jer su uspjeli osvojiti 1. mjesto unatoč nekim prijašnjim porazima. U kvalifikacijama su znali limit (zaštićeno godište), prevelika razlika u godinama među igračima. Utakmice su izgubili iz razloga, kako god dobri bili njihovi igrači, ipak ne mogu s 15 godina pružati isto što i 20-godišnjaci. Trener Novak je dalje istaknuo kako je iskusni Samir jedan od najredovitijih, primjer mlađima koji se primio posla svjesni i s puno volje. U novoj sezoni svi igrači će dati maksimum, to su već pokazali na turniru u Sloveniji. Treba biti strpljiv i svi staviti glave skupa i rezultat će doći. Kapetan ekipe Mario Novak nada se da će se uspjeti nadomjestiti ozljeda Danijela Krajačića. Kapetan Novak je dalje istaknuo kako prve utakmice nisu dobro krenule, ali je turnir u Sloveniji bio dobar. Mladi igrači se trebaju dodatno angažirati, jer uz dobar trening i rad sve će se vratiti. Igrači će dati sve od sebe, a na Gradu i Županiji je da odluće žele li kvalitetnu košarku. Kapetan je na kraju uputio poziv navijačima da ih dođu bodriti u novoj sezoni. Samir Juras kazao je da je ekipa puna dobrog sportskog ozračja te da ima više mlađih nego starijih igrača. Stariji igrači su tu da im pomognu da košarka ostaje u njima. Treba raditi marljivo i kontinuirano i rezultat će doći. Na kraju pesice upućen je poziv mađimurskoj javnosti, navijačima i svima ostalima da dođu na prvu utakmicu u subotu u dvoranu I. osnovne škole u Čakovcu u 17:30 sati da vide kako Međimurci igraju jako dobru košarku.

Međunarodni košarkaški turnir igrača rođenih 2001. i mlađih

Košarkaški klub Donji Kraljevec ovog vikenda organizira međunarodni košarkaški turnir igrača rođenih 2001. i mlađih. Na turniru sudjeluju ekipe iz Hrvatske (KK Donji Kraljevec, KK Međimurje Čakovec), Bosne i Hercegovine (KK Bratstvo Bosanska Krupa) i Mađarske (KK BLF Budimpešta). Organizatori pozivaju sve ljubitelje košarke da dođu i uživaju u dobroj košarci mladih košarkaša.RASPORED:24. 9. (subota)14:00 – otvaranje turnira14:30 – 1. utakmica: KK Donji Kraljevec – KK Bratstvo Bosanska Krupa16:00 – 2. utakmica: KK Međimurje Čakovec – KK BLF Budimpešta25. 9. (nedjelja)10:00 – utakmica za 3. mjesto11:30 – finale13:00 – proglašenje pobjednika i zatvaranje turnira

Košarka: Ovoga vikenda kreću juniori i mlađi kadet

Održan je sastanak klubova čije mlađe kategorije igraju natjecanja u organizaciji lokalnoga Saveza. Juniorsku će ligu činiti osam ekipa, a u prvom kolu bi trebali igrati Grafičar-Čakovec, Nedelišće - Vindija, te Ivančica - Dubravčan, dok je susret između Donjega Kraljevca i Međimurja odgođen. Pravo nastupa imaju košarkaši rođeni 1999. i mlađi, te 4 igrača rođena 1998. godine. Juniorska će se liga igrati jednokružno, a nakon toga se igra drugi dio od dvije skupine (4+4) klubova prema plasmanu iz prvoga dijela natjecanja. Prve dvije ekipe po plasmanu iz prve skupine klubova stječu pravo sudjelovanja u završnom natjecanju regije Sjever.Ovoga vikenda startaju i mlađi kadeti rođeni 2003. i mlađi, a igrat će ukupno 9 ekipa. U prvom kolu se susreću Međimurje - Mladost Ivanovec, Dubravčan - Ivančica, Rudar - Čakovec, Vindija- Nedelišće, dok je Donji Kraljevec slobodan u prvom kolu. Mlađi kadeti također igraju jednokružno, a nakon toga se igra drugi dio koji sačinjavaju dvije kvalitativne skupine prema plasmanu iz prvoga dijela. Prve dvije ekipe po plasmanu iz prve skupine stječu pravo sudjelovanja u završnom natjecanju regije Sjever.Idućega vikenda s odigravanjem započinju kadeti, te dječaci, dok je najmlađa starosna kategorija igrača, tzv Mini košarka s učešćem od 4 kluba na organizaciji turnirskog načina igranja, a nužno je i osposobljavanje dvorana za tu vrstu natjecanja (niži koševi i manje lopte).Na utakmicama prvoga kola u juniorskoj i kadetskoj ligi su igrači obvezni imati natjecateljske iskaznice HKS-a i trebaju se nalaziti na ovjerenom obrascu RP-24, a treneri moraju posjedovati  iskaznice izdane od strane UHKT-a.

Pobjednički pehar Memorijala Bojan Zvošec za ekipu Gurni muški 4

Košarkaški klub Kotoriba je u subotu 13. kolovoza u tamošnjem Sportskom parku, tradicionalno dobro organizirao streetball koji je dočekao svoje 20. jubilarno izdanje.Od prije šest godina on nosi naziv Memorijal 'Bojan Zvošec' u spomen na prvo ime kotoripske košarke.Ovogodišnje natjecanje je okupilo 15 ekipa iz Čakovca, Koprivnice, Donjeg Kraljevca, Donje Dubrave, Donjeg Vidovca i Kotoribe.Na kraju natjecanja koje je potrajalo duboko u noć najbolji su bili članovi ekipe 'Gurni muški 4' koji su u finalu svladali ekipu '3D' rezultatom 21:14. U borbi za treće mjesto ekipa 'Caffe bar Gani' pobijedila je ekipu 'Fuš fasada' rezultatom 21:19. Tri prvoplasirane ekipe nagrađene su peharima koje im je uručio klupski dopredsjednik Roberto Ujlaki. On je uručio i pehar najboljem 'tricašu'. Bio je to Fran Raić iz Donje Dubrave. Pehar fair play turnira osvojila je ekipa 'Bižuterija'. Tijekom trajanja natjecanja kroz Sportski park prošlo je više stotina posjetitelja.

 
 
FOTOGALERIJE
 
 
 
VRIJEMEPINOVA.HR
TRENUTAČNO
PROGNOZA
min.
max.
sada
0°C / 0°C
12.02.2017.
21:21
0 °C
12 mm
N/A  (N/A)  W/m²
REL. VLAŽNOST ZRAKA:

82 %

82 % / 82 %
VJETAR: 1 m/s
1 m/s / 2 m/s
 
 
 
 
 
 
 
VIDEO
 
 
 
ELEKTRONSKO IZDANJE
 
 
 
 
 
 
 
TEČAJNA LISTA