Međimurske Novine
0°C / 0°C
Čakovec
12.02.2017.
Nedjelja
 
 
 
 
HRVATSKA - CRNA
Ilustracija

Ilustracija

EKSPLOZIJA JE SINOĆ UZRUJALA VARAŽDINCE

Pred kuću u Varaždinu netko bacio ručnu bombu M-75

26.01.2017 09:52 Varaždin | Piše: sž

Jučer, 25. siječnja oko 20.45 sati Operativno komunikacijski centar policije je zaprimio dojavu da je u ulici Frana Supila u Varaždinu eksplodirala eksplozivna naprava.

Na mjestu događaja policijski službenici su utvrdili da je nepoznati počinitelj aktivirao nepoznatu eksplozivnu napravu ispred obiteljske kuće i poslovnog prostora trgovine, a koje je vlasništvo muškarca starosti 60 godina.

Uslijed eksplozije došlo je do oštećenja poslovnog prostora, osobnog vozila vlasništvo 73-godišnjakinje, kao i dijelova okolnih stambenih zgrada. 

Policijski službenici u suradnji sa pirotehničarima Policijske uprave varaždinske su obavili očevid, kojim je utvrđeno da je eksplodirala ručna bomba M-75. Visina materijalne štete oštećenih će se utvrditi naknadno, a ozlijeđenih osoba nije bilo.

Policijski službenici nastavljaju rad, te poduzimaju mjere i radnje u cilju utvrđivanja svih okolnosti ovog događaja i pronalasku počinitelja ovog kaznenog djela.

 
 
MEĐIMURJE - POLITIKA
Mogući povratak Z. Vidovića za zamjenika gradonačelnika Čakovca

06.02.2017

Čakovec

Mogući povratak Z. Vidovića za zamjenika gradonačelnika Čakovca

HSS je uglavnom u Čakovcu tradicionalni partner SDP-a i u sadašnjem mandatu vlasti, pa su tu kolaciju čakovečki HSS i SDP prošli tjedan i nastavili, a Zoranu Vidoviću ponudili mjesto zamjenika gradonačelnika. Za sada još ništa nije potpisano, kazao je Zoran Vidović.Zoran Vidović, zamjenik međimurskog župana i predsjednik županijskog HSS-a, mogao bi se vratiti na mjesto zamjenika gradonačelnika Čakovca. Tu je dužnost obnašao u prethodnom mandatu čakovečke gradske vlasti. Bio je zamjenik S

Aleksandar Makovec izabran za predsjednika čakovečkog HDZ-a

Aleksandar Makovec izabran za predsjednika čakovečkog HDZ-a

Aleksandar Makovec novi je predsjednik HDZ-a Grada Čakovca.Aleksandar Makovec je kao član HSLS-a bio gradonačelnik Čakovca od 1997. do 2001. godine. U HDZ je ušao 2011. godinu dana kasnije kandidirao se za predsjednika čakovečkog HDZ-a i izgubio od

Zahtjev za oslobođenje od troškova za smeće do 1. ožujka

Zahtjev za oslobođenje od troškova za smeće do 1. ožujka

Kriterij za oslobađanje je ako je zbroj prihoda svih članova domaćinstva manji od 800 kuna mjesečno po članu domaćinstva, prema Odluci o uvjetima uključivanja u odvoz kućnog smeća te uvjetima oslobađanja od plaćanja odvoza. Gradonačelnik Mursk

Stjepan Kovač kandidat za gradonačelnika, Mario Medved zamjenik

Stjepan Kovač kandidat za gradonačelnika, Mario Medved zamjenik

Čakovečki SDP ne želi eksperimentirati. U novu izbornu utrku ulaze sa sadašnjim kandidatima: Stjepanom Kovačom za gradonačelnika, a Mariom Medvedom za zamjenika. Iz igre ispada Romano Bogdan, prebjeg iz HNS-a u SDP. Mjesto drugog zamjeniak čuva se z

 
 
FOTOGALERIJE
ČAKOVEČKA ŠPICA

ČAKOVEČKA ŠPICA

Blagdan i procesija Gospe Lurdske

Blagdan i procesija Gospe Lurdske

Razmjena sjemenja

Razmjena sjemenja

Pingvini u Čakovcu

Pingvini u Čakovcu

 
 
NAJNOVIJE

U ledenoj Dravi najprije nađen kombi, a zatim i tijelo muškarca

Sve dežurne službe od ranoga jutra rade na izvlačenju kombi vozila koje je danas ujutro uočeno u kanalu hidroelektrane na dijelu između Sračinca i Svibovca Podravskog, u susjednoj Varaždinskoj županiji.Utvrđeno je da je došlo do slijetanja kombi vozila u kanal, no vozilo je tek jutros uočeno u kanalu te se nije znalo je li netko unutra ili ne, pišu Varaždinske vijesti. Na teren su izašli i ronioci, ipak, utvrđeno je da se u vozilu nalazi tijelo muškarca. Nakon što jutros 32-godišnji muškarac iz Svibovca Podravskog nije došao na posao, njegov otac pokrenuo je potragu te našao sinov kombi u ledenoj Dravi. Nesretni je mladić sletio s ceste u kanal ledene Drave kod hidroelektrane na dijelu između Sračinca i Svibovca Podravskog i poginuo.

Pred kuću u Varaždinu netko bacio ručnu bombu M-75

Jučer, 25. siječnja oko 20.45 sati Operativno komunikacijski centar policije je zaprimio dojavu da je u ulici Frana Supila u Varaždinu eksplodirala eksplozivna naprava. Na mjestu događaja policijski službenici su utvrdili da je nepoznati počinitelj aktivirao nepoznatu eksplozivnu napravu ispred obiteljske kuće i poslovnog prostora trgovine, a koje je vlasništvo muškarca starosti 60 godina. Uslijed eksplozije došlo je do oštećenja poslovnog prostora, osobnog vozila vlasništvo 73-godišnjakinje, kao i dijelova okolnih stambenih zgrada.  Policijski službenici u suradnji sa pirotehničarima Policijske uprave varaždinske su obavili očevid, kojim je utvrđeno da je eksplodirala ručna bomba M-75. Visina materijalne štete oštećenih će se utvrditi naknadno, a ozlijeđenih osoba nije bilo. Policijski službenici nastavljaju rad, te poduzimaju mjere i radnje u cilju utvrđivanja svih okolnosti ovog događaja i pronalasku počinitelja ovog kaznenog djela.

Od svjetla na mobitelu zapalio se benzin pa izgorio cijeli auto

Jučer, 17. siječnja oko 13.15 sati u Očuri, u Varaždinskoj županiji, na parkiralištu obiteljske kuće izbio je požar na osobnom vozilu vlasništvo 30-godišnjaka.Požar su ugasili vatrogasci Dobrovoljnog vatrogasnog društva Lepoglava. Ozlijeđenih osoba nije bilo.  Utvrđeno je da je vlasnik vozila prevozio benzin u prtljažnom prostoru, te je došlo do prolijevanja istog. Prilikom čišćenja benzina izbio je požar aktiviranjem svjetla na mobitelu, te se požar proširio na cijelo vozilo, čija je unutrašnjost u potpunosti izgorjela. Na vozilu se materijalna šteta procjenjuje na više desetaka tisuća kuna.

Ulovili Francuza u krađi pa se utvrdilo da je osuđeni pedofil!

Županijsko državno odvjetništvo u Varaždinu je 27. prosinca 2016. podiglo pred Županijskim sudom u Varaždinu optužnicu protiv francuskog državljanina (rođenog 1960.) zbog počinjenja kaznenog djela razbojničke krađe iz Kaznenog zakona.Okrivljenika se tereti da je 5. prosinca 2016. s polica trgovine u Varaždinu uzeo i stavio u vrećicu nekoliko prehrambenih proizvoda te prošao pored blagajne i izašao iz trgovine bez plaćanja robe; a u trenutku kad je ušao u kombi-vozilo i namjeravao se odvesti, sustigao ga je zaštitar koji ga je pokušao spriječiti u odlasku, ali ga je okrivljenik ubo kemijskom olovkom u ruku.  Kad je vozilu prišao još jedan zaposlenik trgovine, okrivljenika se tereti da je uzeo skalpel kojim je više puta zamahnuo prema njima, pa su obojica uzmaknuli, a okrivljenik se vozilom udaljio. Državno odvjetništvo je 10. siječnja 2017. postiglo sporazum s okrivljenikom da se za opisano kazneno djelo osudi na kaznu zatvora od jedne godine. Republika Francuska je za okrivljenika izdala europski uhidbeni nalog radi izvršenja zatvorske kazne na koju je okrivljenik osuđen zbog tri kaznena djela spolne zlouporabe djeteta mlađeg od 15 godina počinjenih na teritoriju Republike Francuske.  Izvanraspravno vijeće Županijskog suda u Varaždinu usvojilo je prijedlog državnog odvjetništva i donijelo odluku da se okrivljenik preda Republici Francuskoj, ali da se predaja odgodi do dovršetka kaznenog postupka koji se vodi protiv okrivljenika u Republici Hrvatskoj zbog kaznenog djela razbojničke krađe.

Prevaranti nude posao u Njemačkoj, pa vam olakšaju novčanik

Kada treba ukrasti nečiji teško stečen novac, lopovi nemaju granica u kreativnosti je i takozvani "paysafe card". Preko društvenih mreža prevaranti ljudima nude posao u Njemačkoj, a da bi bili sigurni da od njega neće odustati traže da se u Hrvatskoj kupi tzv. "paysafe card" od 120 eura, piše Croexpress. Riječ je o kartici koja omogućava plaćanje putem interneta bez korištenja bankovnog računa ili kreditne kartice. - Skrećemo pozornost da se nesmotrenim i lakovjernim postupcima u vidu uplata/dostave novca ili drugih vrijednosti nepoznatim osobama, uz najčešće u telefonskom kontaktu ‘usuglašen dogovor’, građani izlažu velikom riziku da postanu žrtve ovih kaznenih djela - kažu u MUP-u. Policija upozorava građane da ne nasjedaju na takve internetske prijevare i da se ne upuštaju u sumnjive novčane transakcije kako ne bi postali žrtve kaznenog djela ili nesvjesno sudjelovali u počinjenju kaznenih djela.

USKOK istražuje varaždinske policajce jer su puštali pijane poznanike

USKOK je, na temelju kaznene prijave Policijske uprave varaždinske, donio rješenje o provođenju istrage protiv četvorice hrvatskih državljana (rođenih 1989., 1970., 1971., 1964.).Istraga se provodi zbog osnovane sumnje na počinjenje kaznenih djela zlouporabe položaja i ovlasti, trgovanja utjecajem te poticanja na trgovanje utjecajem.  - Osnovano se sumnja da su I. i II. okr. policijski službenici PU varaždinske, raspoređeni u sastav Mobilnog tima prometne policije, 30. srpnja 2016., nakon što su tijekom kontrole prometa zaustavili osobni automobil i ustanovili da njime upravlja osoba pod utjecajem alkohola, postupili suprotno zakonskim odredbama. Naime, s obzirom da se radilo o poznaniku I. okr., vozača su zbog počinjenja prekršaja samo usmeno upozorili, bez izricanja novčane kazne od najmanje 3.000,00 kuna i zaštitne mjere zabrane upravljanja motornim vozilom u trajanju od najmanje tri mjeseca, a što su bili dužni učiniti - objašnjeno je na stranicama USKOK-a. Ipak, ovo nije bio jedni put da su ovi policajci nekome "progledali kroz prste". - Nadalje, nakon što su tijekom kontrole prometa I. i II. okr., 14. rujna 2016., zaustavili IV. okr. zbog sumnje da upravlja osobnim automobilom pod utjecajem alkohola, IV. okr. je nazvao III. okr. policijskog službenika za metodologiju rada i sigurnost cestovnog prometa PU varaždinske koji je potom, koristeći svoj položaj i utjecaj više pozicioniranog policijskog službenika, nazvao II. okr. i od njega zatražio da prema IV. okr. obustave daljnje postupanje, što su I. i II. okr., postupajući suprotno zakonskim odredbama, učinili te su počinitelju prekršaja izrekli samo mandatnu kaznu od 250,00 kuna - objašnjava USKOK.

 
 
FOTOGALERIJE
 
 
 
VRIJEMEPINOVA.HR
TRENUTAČNO
PROGNOZA
min.
max.
sada
0°C / 0°C
12.02.2017.
21:02
0 °C
12 mm
N/A  (N/A)  W/m²
REL. VLAŽNOST ZRAKA:

82 %

82 % / 82 %
VJETAR: 1 m/s
1 m/s / 2 m/s
 
 
 
 
 
 
 
VIDEO
 
 
 
ELEKTRONSKO IZDANJE
 
 
 
 
 
 
 
TEČAJNA LISTA