Međimurske Novine
0°C / 0°C
Čakovec
12.02.2017.
Nedjelja
 
 
 
 
Mogući povratak Z. Vidovića za zamjenika gradonačelnika Čakovca

Mogući povratak Z. Vidovića za zamjenika gradonačelnika Čakovca

HSS je uglavnom u Čakovcu tradicionalni partner SDP-a i u sadašnjem mandatu vlasti, pa su tu kolaciju čakovečki HSS i SDP prošli tjedan i nastavili, a Zoranu Vidoviću ponudili mjesto zamjenika gradonačelnika. Za sada još ništa nije potpisano, kazao je Zoran Vidović.Zoran Vidović, zamjenik međimurskog župana i predsjednik županijskog HSS-a, mogao bi se vratiti na mjesto zamjenika gradonačelnika Čakovca. Tu je dužnost obnašao u prethodnom mandatu čakovečke gradske vlasti. Bio je zamjenik SDP-ovu gradonačelniku Branku Šalamonu. Nakon ulaska u koaliciju HSS-a s HNS-om na Županiji u ovom mandatu vlasti, prešao je na mjesto zamjenika župana u Međimurskoj županiji. HSS je uglavnom u Čakovcu tradicionalni partner SDP-a pa tako i u sadašnjem mandatu vlasti. Tu koalaciju su čakovečki HSS i SDP prošli tjedan i nastavili, a Zoranu Vidoviću ponudili mjesto zamjenika gradonačelnika. Za sada još ništa nije potpisano, kazao je Zoran Vidović. Ali dok se HNS nećka, SDP ne gubi vrijeme u okupljanju koalicijskih partnera.

Aleksandar Makovec izabran za predsjednika čakovečkog HDZ-a

Aleksandar Makovec izabran za predsjednika čakovečkog HDZ-a

Aleksandar Makovec novi je predsjednik HDZ-a Grada Čakovca.Aleksandar Makovec je kao član HSLS-a bio gradonačelnik Čakovca od 1997. do 2001. godine. U HDZ je ušao 2011. godinu dana kasnije kandidirao se za predsjednika čakovečkog HDZ-a i izgubio od Sunčane Glavak. Na lokalnim izborima 2013. bio je kandidat za zamjenika župana Darku Horvatu, ali kandidati HDZ-a nisu izborili drugi krug. U nedjelju, 29. siječnja, u čakovečkom HDZ-u su održani izbori za predsjednika te je pobijedio Aleksandar Makovec, koji je bio i jedini kandidat. U kratkom razgovoru Makovec nam je rekao je da u svom predsjedništvu planira fokus preseliti na Čakovec i lokalne probleme, jer to sada nije uvijek bio slučaj, dodao je. Makovac je rekao da je njegova suradnja s županijskim HDZ-om dobra, što se potvrđuje i u radu Skupštini Međimurske županije, gdje je on vijećnik.   Također, Makovec je bio nedavno u fokusu hrvatske javnosti kada se u srpnju 2016. kandidirao za predsjednika nacionalnog HDZ-a.

 
 
Napadač u Kotoribi nasrtao autom i više puta pucao prema muškarcu (45)

Napadač u Kotoribi nasrtao autom i više puta pucao prema muškarcu (45)

Županijsko državno odvjetništvo u Varaždinu provelo je prvo ispitivanje državljanina Bosne i Hercegovine rođenog 1972. godine.Ispitivanje je provedeno zbog osnovane sumnje na počinjenje kaznenog djela pokušaja ubojstva i kaznenog djela dovođenja u opasnost života i imovine općeopasnom radnjom ili sredstvom, sve iz Kaznenog zakona. >> Pokušaj ubojstva: Muškarac u Kotoribi pucao na proslavi Dodatne detalje donosi DORH. - Postoji osnovana sumnja da je 42-godišnji osumnjičenik 4. veljače 2017. u dvorištu kuće u vlasništvu 45-godišnjeg oštećenika u Kotoribi, uperio u njega pištolj i pritisnuo okidač s ciljem da ga usmrti, ali do opaljenja nije došlo. Potom je osumnjičenik svojim osobnim vozilom naglo krenuo prema oštećeniku, ali je oštećenik uspio odskočiti u stranu i izbjeći nalet vozila pa je iz vozila ispalio nekoliko hitaca iz pištolja prema oštećeniku čime je ugrozio živote još pet osoba koje su bile u blizini oštećenika, no nikoga nije pogodio. Osnovano se sumnja da se osumnjičenik nakratko udaljio s mjesta događaja, a po povratku ponovno nekoliko puta pucao iz pištolja prema oštećeniku, no nije ga pogodio - objašnjeno je na stranicama DORH-a. Sutkinja istrage Županijskog suda u Varaždinu je usvojila prijedlog državnog odvjetnika i odredila istražni zatvor protiv osumnjičenika zbog opasnosti od bijega, opasnosti od utjecaja na svjedoke u postupku te opasnosti od ponavljanja kaznenih djela i dovršetka pokušanog kaznenog djela. Neslužbeno smo saznali, i već ranije pisali, da je napadač pripadnik romske nacionalne manjine koji živi u Kotoribi.

Dva Međimurca u Sloveniji su osuđeni za švercanje ljudima

Dva Međimurca u Sloveniji su osuđeni za švercanje ljudima

Dvojica Međimuraca su u Sloveniji osuđeni na šverc ljudima.Prema pisanju portala sobotainfo.com Pomurski policajci su početkom siječnja na na Pomurskoj autocesti zaustavili auto VW Sharan hrvatskih registarskih oznaka. U vozilu su bili 25-godišnji Dino Novak iz Čakovca i 19-godišnji Adnan Zejnullahi iz Pribislavca.  Pretragom su slovenski policajci otkrili još pet stranaca, državljana Turske, od čega su dvoje bili djeca, a oni su u Sloveniju došli na ilegalan način i bez dokumenata. Utvrđeno je da su Međimurci plaćeni da strance prevezu u Austriju. Za hrvatskom dvojac određen je pritvor te su dobili kaznenu prijavu za ilegalni prelazak državne granice, a pred sutkinjom suda u Murskoj Soboti su se našli 3. veljače. Međimurci su priznali krivnju. Kazneno djelo im je dokazano te su svaki dobili dva i pol mjeseca zatvorske kazne te još po 300 eura novčane kazne. Međimurci su ovakvom presudom bili zadovljni te su kazali da im je žao zbog postupka te ovako nešto više neće ponoviti, piše ovaj slovenski portal.

 
 
Postavljanje rampe na pruzi u Murskom Središću u planu 2019.

Postavljanje rampe na pruzi u Murskom Središću u planu 2019.

Danas je održana 150. sjednica kolegija gradonačelnika Murskog Središća.Jedna od točaka je i da Mursko Središće dobiva rampu na cestovno-pružnom prijelazu. Gradonačelnik Dražen Srpak primio je na znanje očitovanje HŽ-a na zahtjev Grada Mursko Središće za postavljanje rampe na cestovno-pružnom prijelazu u Murskom Središću, u kojem HŽ navodi da je postavljanje rampe na željezničko-cestovnom prijelazu pruge u Murskom Središću u planu 2019. godine, sa čime je Grad suglasan.  Grad Mursko Središće dodatno od HŽ Infrastruktura Zagreb traži i inzistira na postavljanju svijetlosnih prometnih znakova upozorenja dolaska na prugu u Murskom Središću, te napominje da upravljanje prugom nije u nadležnosti jedinica lokalne samouprave već je HŽ dužan svijetlosne prometne znakove financirati i postaviti o svome trošku. Prema našim saznanjima radi se o pružnom prijelazu na kojem je vlak udario auto 26. siječnja, u kojem su bile žena i djevojčica.

Dvostruka korist, djeca dobila pomoćnike, a oni posao

Dvostruka korist, djeca dobila pomoćnike, a oni posao

Rosa Hlišć, pomoćnica u nastavi angažirana preko ovog projekta kaže: „S obzirom da volim pomagati drugima, drago mi je da sam dobila priliku raditi ovakav posao. Upoznala sam vrlo dragu i emotivnu djevojčicu, koja me vodi kroz svoj svijet.  I Udruga slijepih Međimurske županije zapošljava pomoćnike u nastavi preko projekta „Ovdje sam za tebe“ financiranog sredstvima Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta. Osigurali su četiri pomoćnika za četiri učenika s teškoćama u razvoju  u Osnovnoj školi Tomaša Goričanca Mala Subotica, Osnovnoj školi Strahoninec i Ekonomskoj i trgovačkoj školi Čakovec Rosa Hlišć, pomoćnica u nastavi angažirana preko ovog projekta kaže: „S obzirom da volim pomagati drugima, drago mi je da sam dobila priliku raditi ovakav posao. Upoznala sam vrlo dragu i emotivnu djevojčicu, koja me vodi kroz svoj svijet nesigurnosti gdje zajedno pronalazimo mogućnosti za uspjeh i napredak. Jako sam sretna kada je vidim nasmijanu, što zbog uspjeha u školi ili komunikacije sa ostalom djecom. To me motivira na daljnji rad i osjećam se ispunjeno i korisno.“ Projekt „Ovdje sam za tebe“ osigurava pružanje usluge pomoći pri uključivanju učenika s teškoćama u razvoju tijekom svakodnevnih aktivnosti u odgojno-obrazovnom procesu.  Pomoćnik također osigurava potrebnu pomoć djetetu kako bi se uspješnije prilagodilo i integriralo u obrazovni proces. Foto: pomoćnik u nastavi

 
GOSPODARSTVO
 
U Pragu velik interes i za vrhunska vina iz Međimurja

U Pragu velik interes i za vrhunska vina iz Međimurja

U organizaciji tvrtke Croatian Point i suorganizaciji Udruženja vinarstva Hrvatske gospodarske komore 2. veljače se u centru Praga održao drugi po redu CRO Wine & Food Festival na kojem su predstavljena vrhunska hrvatska vina i delikatesni proizvodi poput maslinovog ulja i sira.Češka je na devetom mjestu po izvozu vina u prvih devet mjeseci 2016. godine. Baš zato ovakve manifestacije mogu dati rezultat većoj prepoznatljivosti hrvatskih vina i brenda Vina Croatia, ali i mogućnost boljeg plasmana proizvoda kroz HORECA kanale, rekao je tajnik Udruženja vinarstva HGK Igor Barbarić. Dodao je kako je za vinsku zemlju važna kontinuirana promocija na potencijalnim tržištima. Posjetioci su iskazali velik interes za vrhunska hrvatska vina, ali i za domaće maslinovo ulje i sir, a ostvaren je velik broj kontakata s potencijalnim uvoznicima i kupcima. - Ovako velik odaziv na ciljani festival hrvatskih vina i proizvoda svakako je još jedan dokaz da Hrvatska ima dobre i konkurentne proizvode za izvoz. Samo je potrebno više raditi na promociji hrvatskih proizvoda kako bi i hrvatski proizvođači imali mogućnost ravnopravnog i konkurentnog plasiranja proizvoda u europskim gradovima i tržištima. Hrvatska je zasigurno jedna od zemalja koja je zanimljiva Češkoj po svojim proizvodima, ali i turizmu, te je stoga potrebno i nadalje ulagati sredstva u ovakve oblike promocije u Pragu - rekao predsjednik Udruge međimurskih vinara Hortus Croatiae David Štampar. Croatian Point naglašava da je cilj nakon Festivala organizirati prodaju hrvatskih vina i proizvoda na najmanje pet mjesta širom grada te biti prisutni na svim većim sajmovima i festivalima u Pragu tijekom 2017. godine kako bi se uvoz hrvatskih vina i proizvoda udvostručio. Na Festivalu su svoje proizvode predstavile vinarije Galić, Feravino, Vinarija Iuris, Rizman, Vinogradarstvo i Podrumarstvo Štampar, Zdjelarević vino selekcija, OPG Eliđo Pilato, Jako vino, Kraljevski vinogradi, OPG Ivo Violić "Jurica vino" i Erdutski vinogradi. Proizvodnja vina u Hrvatskoj iznosila je 94.300.000 litara vina u 2015. godini. U prvih devet mjeseci 2016. zabilježen je izvoz od 150 tisuća eura u Češku, dok je uvoz bio 244 tisuća eura. U istom razdoblju u Češku smo najviše izvezli vina u rinfuzi po prosječnoj cijeni od 0,7 eura po litri, a uvezli vina u bocama po prosječnoj cijeni od 1,2 eura po litri. Izvor: hgk.hr

Sigurna sam da postoje novi investitori za ovu regiju

Sigurna sam da postoje novi investitori za ovu regiju

Sonja Holocher – Ertl, direktorica Austrijskog ureda za vanjsku trgovinu u Hrvatskoj kazala je kako su u sjevernom djelu Hrvatske mnoga austrijska poduzeća našla svoje mjesto i pozitivno se izražavaju o poslovnoj klimu pa planiramo i dalje jačati suradnju sa Županijom. U službeni posjet Međimurskoj županiji došla je direktorica Austrijskog ureda za vanjsku trgovinu u Hrvatskoj Sonja Holocher – Ertl, radi daljnjeg širenja odnosa između hrvatskog i austrijskog gospodarstva. Međimursko gospodarstvo je najviše vezano uz austrijsko, bez obzira da li govorimo o austrijskim investitorima na našem području ili našem izvozu na austrijsko tržište, kazao je župan Posavec. Razgovarali smo o tome da austrijski ured za vanjsku trgovinu bude neka vrsta institucije koja će povezivati hrvatske i austrijske gospodarstvenike i potencijalne austrijske investitore u Hrvatskoj i to nam je bila prilika da prezentiramo naš potencijal, od gospodarskih zona, zemljopisnog položaja do efikasnosti praćenja investitora, kazao je župan Posavec. Dodao je da se razgovaralo i o turizmu i kulturnoj suradnji. Sonja Holocher – Ertl, direktorica Austrijskog ureda za vanjsku trgovinu u Hrvatskoj kazala je: - U sjevernom djelu Hrvatske mnoga austrijska poduzeća su našla svoje mjesto i pozitivno se izražavaju o poslovnoj klimu pa planiramo i dalje jačati suradnju sa Županijom. Sigurna sam da postoje novi investitori koji će se odlučiti za ovu regiju za investiranje. Među austrijskim poduzećima koja su već našla svoje mjesto  u Hrvatskoj postoji optimizam. Redovito ih anketiramo i radujemo da su zadnji rezultati ispitivanja među austrijskim investitorima u Hrvatskoj pokazali pozitivni trend, pa se radujem daljnjoj uspješnoj gospodarskoj suradnji. Mladen Križaić, predsjednik Županijske gospodarske komore kazao je:- Poduzet ćemo sve aktivnosti da spojimo gospodarstvenike s obje strane kako bi nastavili kvalitetnu suradnju, a u prilog nam idu dosadašnji pokazatelji. Bez obzira na krizu i recesiju poslovanje s Austrijom je i u tom razdoblju raslo, naglasio je Križaić pri čemu smo na to tržište više izvozili, nego uvozili. Sastanku su prisustvovale suradnice austrijske direktorice; Dominika Bratić i Sanja Kulenović, direktorica Regionalne razvojne agencije Međimurje REDEA Sandra Polanec Marinović, pročelnik Upravnog odjela za gospodarske djelatnosti Darko Radanović, predsjednik i direktorica Županijske komore Čakovec Dijana Krnjak.

 
POLJOPRIVREDA
 
Nema zime za muzne kravice obitelji Ilijaš iz Zebanca

Nema zime za muzne kravice obitelji Ilijaš iz Zebanca

Poznato je da stočare više muči ljeto i visoke temperature nego zima. Naime, krave lakše podnose, primjerice, minus 10 stupnjeva nego 25. Optimalna temperatura za njihov uzgoj uglavnom je između 0 i 15 °C, iako temperature i do - 10 °C značajno ne utječu na proizvodnju mlijeka. Uzmemo li sve to u obzir, slobodno se može reći da je naše područje gotovo pa idealno za njihov uzgoj.  Optimalna temperatura za goveda je od 0 do 15 °C Iako kravama u Međimurju nije zima i ne pate od hladnoće, ipak ima nekoliko “ali”. Navikli smo viđati krave u tzv. otvorenim stajama koje se ipak zimi zatvaraju kako zbog nanosa snijega, tako i hladnog vjetra te propuha. No, veći broj grla u zatvorenom prostoru, puno hrane, stelje i svega ostaloga rezultira visokom vlagom koja se zna cijediti po zidovima i kapati s plafona. Kako bi se to izbjeglo, staje se provjetravaju, međutim, onda pak se javlja propuh i jako strujanje hladnog zraka. Otvaranje vrata i puštanje hladnoće može dovesti i do smrzavanja vode. Kako se sa svime time nose međimurski stočari, provjerili smo na farmi krava obitelji Željka i Lidije Ilijaš u Donjem Zebancu. Obitelj je to koja se već 15-ak godina intenzivno bavi uzgojem mliječnih krava. Trenutno imaju 65 muznih krava i 60-ak junica, pretežno holstein pasmine. - Zima je i temperature su debelo ispod nule, ali navikli smo se, kako mi, tako i naša grla. - kaže “gazdarica” Lidija, te dodaje: - Iako su naše krave uglavnom vani, sada smo ih zatvorili u staju. Staja nije hermetički zatvorena kako bi se omogućila normalna cirkulacija zraka i izbjegla velika vlaga. Hvala Bogu, sve su zdrave i nemamo probleme s njima. Istina, još se borimo s nuspojavama cjepiva protiv kvrgave kože i padom mliječnosti. Čak su nam i tri grla uginula, ali polako sve dolazi na svoje. Najvažnija je pojačana ishrana Za svaku se zimsku sezonu, kaže, dobro pripreme. Ni ova stoga nije izuzetak. Naporno rade tijekom cijele godine kako bi se opskrbili dovoljnom količinom sjena, sjenaže i silaže pa onda nema problema. - Sada kada je zima malo ih bolje hranimo - dodala je - kako bi se održala normalna mliječnost, jer obitelj živi i prehranjuje se od prodaje mlijeka. Usto prodajemo i mlade teliće, uglavnom muške, dok si ženski pomladak ostavljamo za daljnji uzgoj. I doista, pred kravama se vidi hrpa hrane, a i dvorište je prepuno velikih bala sijena. Hrana se pažljivo dozira, naravno, uz pomoć savjeta stručnjaka. Pazi se da imaju i dovoljno svježe vode. - Imamo malo problema s pojilicama budući da se tu i tamo znaju smrzuti pa krave nemaju stalni dotok vode, no to rješavamo u hodu. Drugim riječima, dok se stočari s istoka Hrvatske žale gotovo u svakoj Poljoprivrednoj emisiji na zimu i minuse, naši stočari ne znaju niti pak priznaju probleme vezane uz oštru zimu.

Upravljanje znanjem u poljoprivredi okupilo više od 130 sudionika

Upravljanje znanjem u poljoprivredi okupilo više od 130 sudionika

U Tehnološko – inovacijskom centru Međimurje u tijeku je druga po redu poljoprivredna konferenciju pod nazivom “Upravljanje znanjem u poljoprivredi”.Organizacijom konferencije Regionalna razvojna agencija Međimurje REDEA sa svojim partnerima, pruža podršku unaprjeđenju proizvodnih procesa, a samim time i ukupnog poslovanja subjekata koji djeluju u poljoprivredno – prehrambenom sektoru Međimurske županije, kazala je Sandra Polanec Marinović, direktorica REDEA-e. Na konferenciji na kojoj sudjeluje 130 predstavnika poljoprivrednih proizvođača, županijskih službi i institucija, sudionici imaju priliku čuti zanimljive i aktualne teme koje se odnose na ulogu institucija i lokalnih vlasti u razvoju poljoprivrednog sektora, izazovima prijenosa poslovanja, utjecaja tehnologije na budućnost poljoprivrede, zatim o zahtjevima sigurnosti hrane kod kušaonica i ostalih objekata koji posluju hranom životinjskog i neživotinjskog porijekla, zbrinjavanju stajskog gnoja putem bioplinskog postrojenja kao i o novijim zahtjevima na ostatke pesticida u sektoru voćarstva.  Na samom kraju biti će predstavljene i mjere M4 i M6 iz Programa ruralnog razvoja RH i iskustva korisnika s dobivenim Odlukama o dodjeli sredstava. 

 
KONCERTI I GLAZBA
 
Osvojite BESPLATNI upad za koncert klape Intrade i Četiri tenora

Osvojite BESPLATNI upad za koncert klape Intrade i Četiri tenora

Za varaždinski koncert povodom Valentinova osigurali smo besplatan upad za dvoje najbržih čitatelja. - Kao gosti ne smijemo se previše isticati kako ne bismo zasjenili naše domaćine, Tomislava Bralića i klapu Intrade. Mi ćemo se pojaviti onako kao "mali od kužine" i biti njihovi gosti. Izvesti ćemo kolaž od pet-šest pjesama. Bit će tu i naš prvi singl "Pričaj mi" koju potpisuje Matko Šiamc, a za aranžman je zaslužan Eduard Botrić. Ta nam se pjesma svoj četvorici odmah svidjela onako ’na prvu loptu’ kao i našem meceni Branku Paiću i zdušno smo je snimili." kazao je jučer gostujući u Čakovcu na Radiju 1, poznati kazališni tenor – bariton i zvijezda domaćih rock opera i mjuzikala Đani Stipaničev, najavljujući varaždinski koncertni spektakl povodom Valentinova. Podsjetimo, na pozornicu Arene u subotu, 11. veljače s početkom u 20 sati pjevat će Tomislav Bralić i klapa Intrade te Četiri tenora koji uz Stipaničeve čine Vladimir Garić, Marko Škugor, Marko Pecotić Peco Kako do besplatnog upada? Dvoje najbržih čitatelja, koji u petak, 3. veljače dođu u naš marketing s najnovijim izdanjem "Međimurskih novina", osvojit će po dvije besplatne ulaznice za koncert (parter). Ostali ulaznice mogu nabaviti putem Eventim.hr, na kioscima Tiska i benzinskama Petrol i prodajnim mjestima u Varaždinu (Bistro Time Out, Suvenirnica Varaždinskih vijesti i Rock art), u Čakovcu (caffe-bar Arcus i caffe-bar Parks), u Domino-baru Palovec, caffe-baru Inn u Novom Marofu, Modnoj kući Pepeljuga u Ludbregu i Pizzeriji Vuri u Murskom Središću.   foto: Zlatko Vrzan  

VIDEO: Oko V. Hošnjak okupile se plesačice iz raznih dijelova zemlje

VIDEO: Oko V. Hošnjak okupile se plesačice iz raznih dijelova zemlje

Virna Hošnjak i Filipa Zubić iz Plesnog studia Korak dio su novog plesnog videa koji okuplja neke od ponajboljih hrvatskih plesačica.#F.A.B je naziv novog plesnog videa koji okuplja ponajbolje plesačice iz Hrvatske. Koncept je osmislila Virna Hošnjak i osim riječkih okuplja plesačice iz Zagreba i Čakovca. Vlastita dugogodišnja iskustva i profesionalne angažmane hrvatske su plesačice objedinile i snimile prvi, ali ne i posljednji plesni video. Iako dolaze iz različitih gradova, njihovo međusobno prijateljstvo razvilo se iz brojnih projekata na kojima su radile zajedno.  Za koreografiju je zaslužna Virna Hošnjak, voditeljica Plesnog studia Korak iz Čakovca. Osim Virne Hošnjak i Filipe Zubić koje dolaze iz Plesnog studia Korak,u videu su sudjelovale Anita Jakirčević (Hip Hop House, Zagreb), Korina Klakučer (Hip Hop House, Zagreb), Dorotea Cepanec (Hip Hop House, Zagreb), Karla Ileš (Escape, Zagreb), Helena Janjušević (Escape, Zagreb), Ilona Cvitić (Escape, Zagreb), Valentina Walme (Escape, Zagreb), Petra Ugljarević (Escape, Zagreb), Nina Vidošević (Fusion, Zagreb),  Gloria Bedeković (Fusion, Zagreb), Dolores Matulić (Jazzelle, Zagreb), Paola Vukelić (Plesni studio Trinity&co., Rijeka), Kristina Paunovski (K2K, Rijeka) te Eni Milin, Ivona Čuturić i Maja Kućar (RIS Dance centar, Rijeka) Zagrebačke plesačice koje možete vidjeti u ovom videu su Anita Jakirčević, Dorotea Cepanac i Korina Klakučerk iz Plesnog studia Hip Hop House, Helena Janjušević, Karla Ileš, Ilona Cvitić, Valentina Walme i Petra Ugljarević iz Plesnog studia Escape, Dolores Matulić iz Plesnog studia Jazzelle te Nina Vidošević i Gloria Bedeković iz Plesnog studia Fusion, a uz njih su sudjelovale Paola Vukelić (Plesni studio Trinity&co., Rijeka), Kristina Paunovski (Plesni centar K2K, Rijeka), Eni Milin, Ivona Čuturić i Maja Kućar (RIS dance center) te Virna Hošnjak i Filipa Zubić (Plesni studio Korak, Čakovec) Video je snimala i montirala Tina Kadoić iz Zagreba.

 
 
Fotograf Marko Vrdoljak u Čakovec donosi Brijune i ženske aktove

Fotograf Marko Vrdoljak u Čakovec donosi Brijune i ženske aktove

Marko Vrdoljak na gostovanju u Čakovcu predstavit će i svoju fotomonografiju ženskih aktova. Zagrebački fotograf Marko Vrdoljak u prostorijama TICM-a održat će dva besplatna i javnosti otvorena predavanja o fotografiji. Program se održava u četvrtak, 16. veljače. Prvo predavanje (od 18.30 do 19.30 sati) bit će o Brijunima - otočju na kojem Vrdoljak svake godine održava fotografske radionice i o kojemu je krajem 2016. izdao raskošnu fotomonografiju koju će predstaviti i u Čakovcu. Slijedi polusatna pauza. Drugo predavanje (od 20 do 21 sat) bit će na temu akta u fotografiji.            

FOTO:  HPD Međimurje Čakovec fotografijama poziva na planinarenje

FOTO: HPD Međimurje Čakovec fotografijama poziva na planinarenje

Tomislav Borko, Anđelko Borković, Kristijan Čalopa, Bojan Damiš, Jasminka Damiš, Josip Horvat, Slavica Hranilović, Suzana Jalšovec, Franjo Janković, Gabrijela Polanec, Željko Poljak, Branko Šantl, Željko Škvorc, Bogomir Trabe i Damir Železnjak autori su fotografija jučer otvorene izložbe "Međimurci u planini". Pedeset i četiri fotografija na temu planina, prirode i planinara sve do 10. veljače krasit će izložbeni prostor zgrade Scheier u Čakovcu. HPD "Međimurje" Čakovec na inicijativu Željka Poljaka, predsjednika društva i Anđelka Borkovića, člana Upravnog odbora društva, organiziralo je izložbu fotografija "Međimurci u planini".  Selekciju radova povjerili su Fotoklubu Čakovec, pa su članovi ove udruge, Davorin Mance i Filip Lučin sudjelovali u selekciji radova i postavu izložbe. Kako su kazali, iznenadila ih je kvaliteta svih pristiglih fotografija i nije im bilo lako odabrati najbolje. Pred brojnim okupljenim članovima HPD "Međimurja" i predstavnicima drugih planinarskih društava i klubova, ljubitelja prirode i fotografija izložbu je proglasila otvorenom Jadranka Čoklica, dopredsjednica Hrvatskog planinarskog saveza Jadranka Čoklica. Izložbu razgledajte u sljedećim terminima: Subota, 4. veljače, od 9 do 12 sati Nedjelja, 5. veljače od 9 do 12 sati Ponedjeljak, 6. veljače od 10 do 12 sati i od 17 do 19 sati Utorak, 7. veljače od 10 do 12 sati i od 17 do 19 sati Srijeda, 8. veljače od 10 do 12 sati i od 17 do 19 sati Četvrtak, 9. velječa od 10 do 12 sati i od 17 do 19 sati Petak, 10. veljače od 10 do 12 sati i od 17 do 19 sati HPD "Međimurje" svim izloženim fotografijamaodaslalao je pozivnicu: - Dođite u Galeriju Scheier, razgledajte motive s planina, porazgovarajte s planinarima domaćinima i krenite u svijet planina.     foto: rr

 
NAJNOVIJE

Dvostruka korist, djeca dobila pomoćnike, a oni posao

Dvostruka korist, djeca dobila pomoćnike, a oni posao

Rosa Hlišć, pomoćnica u nastavi angažirana preko ovog projekta kaže: „S obzirom da volim pomagati drugima, drago mi je da sam dobila priliku raditi ovakav posao. Upoznala sam vrlo dragu i emotivnu djevojčicu, koja me vodi kroz svoj svijet.  I Udru

Zahvala svima: U Prelogu se i u veljači prikuplja topla odjeća

Zahvala svima: U Prelogu se i u veljači prikuplja topla odjeća

Volonterke GOCK Prelog najtoplije se zahvaljuju svim ljudima dobrog srca koji su svoju toplu odjeću i obuću poklonili onima koji je nemaju.Svoju toplinu domova s potrebitima podijelili su djelatnici i učenici s roditeljima OŠ Draškovec uz volontiranje

Matej Perkov Hrvatsku voli putujuću, ali ga impresionira i Kavkaz

Matej Perkov Hrvatsku voli putujuću, ali ga impresionira i Kavkaz

Svako gostovanje Mateja Perkova (desno) u Murskom Središću uvijek je odlično posjećeno. Velik broj posjetitelja očekuje se i večeras.Hrvatsku bolje upoznajte preko putopisnog predavanja Mateja Perkova, koje će se održati večeras, 6. veljače u 17.

Dva Međimurca u Sloveniji su osuđeni za švercanje ljudima

Dva Međimurca u Sloveniji su osuđeni za švercanje ljudima

Dvojica Međimuraca su u Sloveniji osuđeni na šverc ljudima.Prema pisanju portala sobotainfo.com Pomurski policajci su početkom siječnja na na Pomurskoj autocesti zaustavili auto VW Sharan hrvatskih registarskih oznaka. U vozilu su bili 25-godišnji Di

Pokušaj ubojstva: Muškarac u Kotoribi pucao na proslavi

Pokušaj ubojstva: Muškarac u Kotoribi pucao na proslavi

Policija u današnjem izvješću donosi više detalja o pucnjavi u Kotoribi.>> Interventni policajci uhitili muškarca koji je pucao u Kotoribi! U subotu, 4. veljače u popodnevnim satima u Kotoribi, u Ulici kraja Tomislava, u dvorište obiteljske ku

Evo što Central Park nudi za gablec!

Evo što Central Park nudi za gablec!

Dođite u Central Park i pojedite fini ručak po pristupačnim cijenama. Svakog dana za vas pripremaju ukusna jela od najfinijih i najsvježijih namirnica. Dobar vam tek. Mjesto i gablec možete rezervirati na broj 095 205 3056Ponedjeljak 6.2.Kelj varivo s

 
NAJČITANIJE - 7 DANA

Na autocesti Zagreb - Goričan auto naletio na psa

Na autocesti Zagreb - Goričan auto naletio na psa

U protekla 24 sata ŽC 112 Čakovec zaprimio je ukupno 104 poziva.Od toga je 30 poziva bilo namjenskih i iste je obradio/proslijedio nadležnim žurnim službama u Međimurskoj županiji: - za hitnu medicinsku pomoć (HMP Čakovec) - 16 poziva;  - za policiju (OKC PUM) - 4 poziva;  - za vatrogasce (JVP Čakovec) – nije bilo poziva; - za ostale službe -  10 poziva. U protekla 24 sata JVP Čakovec ukupno je zaprimila 26 poziva. Za jedan poziv izašli su na intervenciju, šest poziva bile su lažna dojava, a kod 19 poziva nije bilo potrebe za intervencijom. Od događaja žC 112 izdvaja: 08:56 - ŽC 112 Čakovec zaprimio je dojavu o provali u kuću u Belici. 14:34 - ŽC 112 Čakovec zaprimio je dojavu o naletu osobnog vozila na psa,  na autocesti Zagreb - Goričan, kod izlaza Sveti Križ. Pas je uginuo, a na vozilu je nastala materijalna šteta. Zbog radova na elektroenergetskim postrojenjima u ponedjeljak 06.02.2017. god. neće biti struje u vremenu od 10:30 do 12:30 sati u Donjoj Dubravi, Ulica 3. travnja, od kbr.14 do kbr. 56 i kbr. 31.

FOTO: Središćanci se dobro nasmijali uz ekipu Lajnapa i pomogli

FOTO: Središćanci se dobro nasmijali uz ekipu Lajnapa i pomogli

U nedjelju, 5.veljače, u 17 sati u sportskoj dvorani u Murskom Središću održan je humanitarni nastup stand - up komičara udruženih pod nazivom LAJNAP.Ovaj je projekt pokrenut na inicijativu mladih SDP-a iz Murskog Središća, a sav prihod prikupljen prodajom karata namijenjen je za opremanje udruge za autizam Pogled iz Nedelišća. Dva sata publiku su svojim genijalnim forama za starije od 16 godina zabavljali i nasmijavali Vlatko Štampar (Međimurac), Aleks Curac Šarić, Tomislav Koza Kozačinski i  Goran Vugrinec Goc. Riječ je o njihovom novom projektu s jednostavnom idejom: NOVA SEZONA. NOVE FORE. ISTI PLAN. NASMIJATI VAS. Da su u svom planu uspjeli dokazuje prepuna dvorana i nasmijana lica svih koji su ih slušali.

Odbojkašice ŽOK Kaštela dominirale u Brckovljanima

Odbojkašice ŽOK Kaštela dominirale u Brckovljanima

U dvorani OŠ Stjepan Radić u Brckovljanima 05. veljače u 16 sati odigrana je utakmica 9. kola, 2. A odbojkaške lige centar između OK Brcko i ŽOK Kaštel Pribislavec.Pred dvadesetak gledatelja odigrana je odlična utakmica 9. kola u 2. A odbojkaškoj ligi centar. Zanimljivi susret ekipa poslije novogodišnje stanke, odlična i borbena utakmica Kaštelanki te pobjeda 3:0. U prvom setu iskusnije Kaštelanke dominiraju cijeli set i uz odličan servis dobivaju 25:18. Drugi set domaće igračice krenule su odlično u set i vodile sa 15:9, ali borbene Kaštelanke dostižu rezultat, 21:21 i uz dobra četiri servisa pobjeđuju s 25:21. U trećem setu nije bilo neizvjesnosti igračice ŽOK Kaštela dominiraju cijeli set i pobjeđuju 25:17. Ovo je osma pobjeda ŽOK Kaštela te s 24 boda nalaze se na drugom mjestu. Sljedeći tjedan veliki derbi u 10. kolu u goste dolazi vodeći sastav lige ŽOK Bjelovar.

Fotograf Marko Vrdoljak u Čakovec donosi Brijune i ženske aktove

Fotograf Marko Vrdoljak u Čakovec donosi Brijune i ženske aktove

Marko Vrdoljak na gostovanju u Čakovcu predstavit će i svoju fotomonografiju ženskih aktova. Zagrebački fotograf Marko Vrdoljak u prostorijama TICM-a održat će dva besplatna i javnosti otvorena predavanja o fotografiji. Program se održava u četvrtak, 16. veljače. Prvo predavanje (od 18.30 do 19.30 sati) bit će o Brijunima - otočju na kojem Vrdoljak svake godine održava fotografske radionice i o kojemu je krajem 2016. izdao raskošnu fotomonografiju koju će predstaviti i u Čakovcu. Slijedi polusatna pauza. Drugo predavanje (od 20 do 21 sat) bit će na temu akta u fotografiji.            

Evo što Central Park nudi za gablec!

Evo što Central Park nudi za gablec!

Dođite u Central Park i pojedite fini ručak po pristupačnim cijenama. Svakog dana za vas pripremaju ukusna jela od najfinijih i najsvježijih namirnica. Dobar vam tek. Mjesto i gablec možete rezervirati na broj 095 205 3056Ponedjeljak 6.2.Kelj varivo s kobasicom, domaći kruh - 25 knPečene pileće boce s pečenim krumpirom, domaći kruh, salata - 34 knUtorak 7.2.Vinski gulaš, salata - 25 knPileći zagrebački, riža s povrćem, domaći kruh, salata - 38 knSrijeda 8.2.Špagete bolognese, domaći kruh, salata - 29 knKrvavice s restanim krumpirom i dinstanim kiselim kupusom, domaći kruh, salata - 36 knČetvrtak 9.2.Mesne lazanje, domaći kruh, salata - 24 knSvinjski kotlet u umaku od hrena s hajdinskom kašom, domaći kruh, salata - 36 knPetak 10.2.Lignje na pariški s pomfritom i tartarom - 42 knPastrva na mlinarski s krumpirom i povrćem, domaći kruh, salata - 42 knNEDJELJA 12.2. POSEBNA PONUDA: Burger (Chicken Burger, Amarillo ili Pontiac) i pommes + piće po izboru (Mountain Dew, Dr. Pepper ili Canada Dry) - 45 knSvakodnevno:Bistra juha - 5 knDnevni panini sendvič - 20 kn-----------------------------------------------POSEBNA PONUDA:Central Park Chicken Burger - domaće pecivo, pohani pileći burger od sjeckanih pilećih prsa gratiniran sa edamerom, lukom, dijon senfom i koprom, umak od krastavaca, svježe povrćeCentral Park Chicken Nuggets -prženi nuggetsi od svježe mljevenih međimurskih pilećih prsa, domaća panada

Pokušaj ubojstva: Muškarac u Kotoribi pucao na proslavi

Pokušaj ubojstva: Muškarac u Kotoribi pucao na proslavi

Policija u današnjem izvješću donosi više detalja o pucnjavi u Kotoribi.>> Interventni policajci uhitili muškarca koji je pucao u Kotoribi! U subotu, 4. veljače u popodnevnim satima u Kotoribi, u Ulici kraja Tomislava, u dvorište obiteljske kuće u kojem se nalazilo 20-tak osoba, došao je 42-godišnjak s područja Općine Kotoriba te je nakon kraće prepirke s 45-godišnjim vlasnikom pucao iz vatrenog oružja. Potom je sjeo u osobni automobil iz kojeg je ispalio još nekoliko hitaca, te se njime udaljio. Ubrzo nakon događaja zatekli su ga policijski službenici, te ga uhitili. Temeljem naloga Županijskog suda u Varaždinu pretraženo je vozilo, obiteljska  kuća i druge prostorije, kojima se koristi 42-godišnjak, kojom prilikom je prije početka pretrage jedan od ukućana dragovoljno predao vatreno oružje (pištolj) i nekoliko komada streljiva. U opisanom  događaju nitko nije zadobio ozlijede. Zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela pokušaj ubojstva protiv 42-godišnjaka podnijeta je kaznena prijava Županijskom državnom odvjetniku u Varaždinu, te je nakon ispitivanja doveden Sucu istrage koji mu je odredio istražni zatvor.

 
NAJČITANIJE - 30 DANA

Jutros jako otežan promet na cesti Gardinovec - Belica zbog poledice

Jutros jako otežan promet na cesti Gardinovec - Belica zbog poledice

U protekla 24 sata ŽC 112 Čakovec zaprimio je ukupno 79 poziva.Od toga je 35 poziva bilo namjenskih i iste je obradio/proslijedio nadležnim žurnim službama u Međimurskoj županiji: - za hitnu medicinsku pomoć (HMP Čakovec) - 20 poziva;  - za policiju (OKC PUM) - 5 poziva;  - za vatrogasce (JVP Čakovec) – nije bilo poziva; - za ostale službe -  10 poziva. U protekla 24 sata JVP Čakovec ukupno je zaprimila 12 poziva. Dva su poziva bila lažna, dok za deset poziva nije bilo potrebe za intervencijama. Od događaja ŽC 112 izdvaja: 01.01.2017. 05:31 - ŽC 112 Čakovec zaprimio je dojavu o poteškoćama u prometu na cesti Gardinovec - Belica. Zbog poledice vožnja tom cestom je jako otežana te je nastala kolona od 50-ak vozila koja ne mogu nastaviti putovanje.  Prema  podacima dobivenih tijekom noći, od zimske službe grada Čakovca, te službi zaduženih za čišćenje prometnica u Međimurskoj županiji, ceste na području grada i okolice, kao i u ostalim međimurskim mjestima,  u velikoj su mjeri zaleđene i opasne za normalno odvijanje prometa. Zbog kiše koja je noćas padala, a koja se odmah ledila u dodiru sa tlom, prometnice, a pogotovo nogostupi, na mnogim su mjestima  pod ledom i zbog toga jako teško prohodni. Iako zimske službe cijelu noć posipavaju sve ceste, kiša koja se ledila u dodiru s tlom i njima stvara velike teškoće u obavljanju posla. Stoga se svi građani mole za maksimalnu pozornost i oprez u prometu. 

Bivšoj izvanbračnoj supruzi slao SMS-ove da će je ubiti

Bivšoj izvanbračnoj supruzi slao SMS-ove da će je ubiti

Općinsko državno odvjetništvo u Čakovcu je 20. siječnja provelo dokaznu radnju prvog ispitivanja uhićenog hrvatskog državljanina, rođenog 1978. godine, zbog osnovane sumnje na počinjenje četiri kaznena djela prijetnje iz Kaznenog zakona.Postoji osnovana sumnja da je okrivljenik od 14. do 17. siječnja 2017. poslao mobitelom četiri SMS poruke svojoj bivšoj izvanbračnoj supruzi u kojima joj je prijetio da će ju ubiti. - Sutkinja istrage Županijskog suda u Varaždinu prihvatila je prijedlog državnog odvjetnika i okrivljeniku odredila istražni zatvor zbog opasnosti od ponavljanja kaznenih djela. Dodajemo da je okrivljenik optužen i pravomoćno osuđen zbog kaznenog djela protupravnog oduzimanja slobode i prijetnje iz Kaznenog zakona na štetu ranije izvanbračne supruge - objašnjeno je na stranicama DORH-a.

I Poreč domaćin Europskog prvenstva u rukometu 2018. godine

I Poreč domaćin Europskog prvenstva u rukometu 2018. godine

Grad Poreč-Parenzo i HRS potpisali ugovor o suorganizaciji Europskog prvenstva u rukometu 2018.  Time je Poreč postao uz Zagreb, Split i Varaždin postao domaćin Europskog prvenstva  u rukometu. Direktor marketinga Hrvatskog rukometnog saveza Silvio Njirić i gradonačelnik Grada Poreča-Parenzo Edi Štifanić potpisali su danas Ugovor o suorganizaciji Europskog prvenstva u rukometu za muškarce, koje će se održati od 12. do 28. siječnja 2018. u Hrvatskoj. Potpisivanjem ugovora između Grada Poreča-Parenzo i Hrvatskog rukometnog saveza, Poreč je i službeno postao jedan od domaćina Europskog prvenstva uz Zagreb, Split i Varaždin. Nakon uspješno održanog Svjetskog prvenstva u rukometu 2009. godine, Poreč će i u 2018. ugostiti rukometaše u prvom krugu natjecanja.U sklopu sponzorstva EURO 2018, Grad je dužan urediti dvoranu u skladu s pravilnikom i propisima EHF-a (Europske rukometne federacije). Kao što je gradonačelnik ranije i najavio, radi se o "ušminkavanju" dvorane.- Tu prije svega mislim na rekonstrukciju rasvjete, uređenje svlačionica i montažu dodatnih tribina. Moram naglasiti kako smo sve to i predvidjeli u proračunu za 2017. godinu i tu neće biti nikakvog problema, a nadam se da ćemo ponoviti jako dobru organizaciju kao i prije nekoliko godina na Svjetskom prvenstvu, rekao je gradonačelnik Poreča Edi Štifanić.Osim toga, Grad će tijekom prvenstva omogućiti i javno prikazivanje svih utakmica Europskog prvenstva 2018., kao i društveno-zabavni program za brojne navijače koji će pratiti svoje reprezentacije tijekom prvenstva. Europsko prvenstvo u rukometu će u Poreč, osim vrhunskog rukometa i odlične zabave, te brojnih navijača, dovesti i strane medije koji će prilozima i tv prijenosima utakmice napraviti veliku promociju grada, kao suorganizatora, ali i kao prvaka hrvatskog turizma.              

Radionica uz Svjetski dan močvara u čakovečkoj knjižnici

Radionica uz Svjetski dan močvara u čakovečkoj knjižnici

Zaštitarsko ekološka-organizacija "Nobilis" početkom 2017. godine obilježit će nekoliko EKO-datuma kroz radionice pod nazivom "Suncokretov krug". Radionice su namijenjene nižim razredima osnovnih škola s područja Čakovca. Prvi datum koji će se kroz radionice obilježiti je Međunarodni dan zaštite močvarnih staništa, 2. veljače, na dječjem odjelu Gradske knjižnice "Nikola Zrinski" u Čakovcu s početkom u 13.45 sati. Gost prve radionice je I. OŠ Čakovec. "Nobilis" je za mališane pripremio poučno predavanje o važnosti močvarnih staništa za ekosustav, primjer močvarnih staništa u Hrvatskoj te vrste biljnog i životinjskog svijeta koje obitavaju na istim područjima. Za kraj radionice djecu očekuje i kreativan zadatak. S obzirom da je istoimeni ciklus radionica 2015. godine rezultirao je velikim interesom osnovnih škola s podučja Međimurske županije, održano je više radionica nego što je bilo u prvotnom planu. Stoga je ZEO "Nobilis" odlučio je ponoviti radionice obilježavanja EKO-datuma koje su sufinancirane od strane Eko Međimurje d.d. 

Stiglo 190 poziv: Srušena stabla, prekidi struje i zastoji na cestama

Stiglo 190 poziv: Srušena stabla, prekidi struje i zastoji na cestama

U protekla 24 sata ŽC 112 Čakovec zaprimio je ukupno 190 poziva.Od toga je 63 poziva bilo namjenskih i iste je obradio/proslijedio nadležnim žurnim službama u Međimurskoj županiji: - za hitnu medicinsku pomoć (HMP Čakovec) - 13 poziva;  - za policiju (OKC PUM) - 12 poziva;  - za vatrogasce (JVP Čakovec) – 3 poziva; - za ostale službe -  35 poziva. U protekla 24 sata JVP Čakovec ukupno je zaprimila 25 poziva. Za 10 poziva su izašli na intervenciju, sedam poziva bile su lažne dojave, dok za 8 poziva nije bilo potrebe za intervencijom. Od događaja ŽC 112 izdvaja: 13.01.2017. Vremenske nepogode uzrokovane snijegom:  Zbog snijega koji od ranih poslijepodnevnih sati pojačano pada, na području Međimurske županije na svim cestama na snazi su zimski uvjeti. Proglašen je III. stupanj pripravnosti te je sva raspoloživa mehanizacija na terenu i obavlja raščIšćavanje prometnica. Zbog pojačanog prometa u popodnevnim satima dolazi do zastoja na uzbrdicama i rotorima (petak). Zbog mokrog i teškog snijega na više mjesta došlo je do pada grana na cestu (petak). Za sada su sve ceste otvorene za promet. Također je bilo nekoliko kvarova na elektroenergetskim postrojenjima zbog čega su neka naselja bila kratko bez el. energije, a za neka naselja se očekuje da će kvar biti otklonjen tijekom večeri. Kvarovi su trajali cca 1 sat. Dio gornjeg Međimurja je i dalje bez el. energije i s radovima će nastaviti u tijeku današnjeg dana (subote). U tijeku noći je došlo do prekida u Belici, ali je kvar otklonjen u jutarnjim satima. Snijeg je prestao padati u večernjim satima. Zabilježeni su srušena stabla u Preseki, kod Otoka, Gornja Dubrava, kod Palinovca, cesta Žiškovec - Vratišinec. Srušena su i dva telefonska stupa u Vučetincu i Lopatincu. Osim toga, JVP Čakovec je isto tako imao zasebne intervencije u vezi srušenih stabala. Prometovanje kamionima je ograničeno zbog zimskih uvjeta. Zimski uvjeti  su na autocesti: A4 Breznički Hum - Goričan ukinuti u 01:00 sati (14.01.2017.). Klimatološka postaja Nedelišće u 07:00 sati: visina snijega je + 13 cm, a temperatura zraka je - 1 °c.

FOTO: Međimurci na samoj autocesti Goričan-Zagreb napravili snjegovića

FOTO: Međimurci na samoj autocesti Goričan-Zagreb napravili snjegovića

Snijeg je jučer napravio kaos na cestama na cijelom sjeveru Hrvatske.Jedan od najvećih zastoja svakako je bio na autocesti A4 Goričan-Zagreb, između čvorova Novi Marof i Breznički Hum u smjeru Zagreba gdje je promet bio prekinut, zbog prepriječenih teretnih vozila. Zastoj je nastao poslije 15 sati i trajao više od dva sata. Nije to bila ugodna situacija jer su neki vozači bili pred nestankom goriva. Ipak, do nas je stigla fotografija Filipa Rožmarića, iz susjedne Varaždinske županije, koja pokazuje i zabavnu stranu zastoja. Filip, koji je i sam zapeo u zastoju blizu izlaza za Varaždinske Toplice, fotografirao je ljude koji su na autocesti, dok su čekali, napravili snjegovića. Kako nam je on rekao snjegovića su napravila "dva Međimurca, simpa dečki". Naši Međimurci i ovdje su pokazali maštovitost.

 
 
FOTOGALERIJE
 
 
 
VRIJEMEPINOVA.HR
TRENUTAČNO
PROGNOZA
min.
max.
sada
0°C / 0°C
12.02.2017.
21:01
0 °C
12 mm
N/A  (N/A)  W/m²
REL. VLAŽNOST ZRAKA:

82 %

82 % / 82 %
VJETAR: 1 m/s
1 m/s / 2 m/s
 
 
 
 
 
 
 
VIDEO
 
 
 
ELEKTRONSKO IZDANJE
 
 
 
 
 
 
 
TEČAJNA LISTA
 
 
Rubrike
Rubrike

Međimurje

Hrvatska

Svijet

Crna

Sport

Lifestyle

Gastro

Foto

OglaŠavanje

Mali oglasi

Kolumne
Kolumne

Božena Malekoci-Oletić

Dejan Zrna

Josip Šimunko

Jožek radnik

Stjepan Mesarić

Tomislav Novak

Informacije
Informacije

Marketing

Slobodna radna mjesta

Oglasnik

Prognoza vremena

Korisni linkovi i brojevi

Pošaljite vijest

Pošaljite fotografiju

Pošaljite komentar ili pritužbu

Pošaljite osmrtnicu ili sjećanje

Elektronsko izdanje

Tečajna lista

Pretplata

Pošaljite oglas

Impressum

Međimurske Novine

PRATITE
NAS NA

MEDIA NOVINE d.o.o., Čakovec, Kralja Tomislava 2 OIB:37268927073
Telefon: 00385 40 323 600, 00385 40 323 601 Fax: 00385 40 493 305