Međimurske Novine
0°C / 0°C
Čakovec
12.02.2017.
Nedjelja
 
 
 
 
MEĐIMURJE - ART
Nika Levak prošle godine uoči nastupa u predstavi  “Veliki smiješni rat

Nika Levak prošle godine uoči nastupa u predstavi “Veliki smiješni rat" odigranoj u Centru za kulturu Čakovec

OVOG UTORKA PREMIJERA PREDSTAVE "DUET" U CENTRU ZA KULTURU ČAKOVEC

INTERVJU sa Čakovčankom Nikom Levak uoči njezine diplomske predstave

11.12.2016 18:32 Čakovec | Piše: Roberta Radović

- Moja čakovečka publika meni je najdraža, ali je i najveći kritičar.' ističe Nika Levak uoči izvedbe diplomske predstave "Duet" ovog utorka, 13. prosinca u Centru za kulturu u 20 sati.

Čakovčanka Nika Levak kazališna je, filmska i televizijska glumica. Diplomirat će glumu na Akademiji primjenjenih umjetnosti, Sveučilišta u Rijeci, s predstavom "Duet" (uloga Eleonore Duse), po tekstu Otha Eskina, a u režiji Ane Popović, kao studentica klase profesora Šerbedžije. Uz Niku u predstavi glumi i Nevena Ristić, mnogima poznata po glavnoj ulozi u televizijskoj seriji “Vatre ivanjske”. Riječ je ujedno o kazališnom projektu koji predstavlja suradnju Hrvatske i Srbije kazališnoj domeni. Obje glumice ujedinile su se u ovom umjetničkom projektu kako bi svijet televizije, gdje su trenutno aktivne, prenijele na daske koje život znače i dale publici priliku da ih upozna i kao kazališne, a ne samo televizijske glumice. Ususret premijernoj izvedbi u Čakovcu donosimo "šalicu” toplog razgovora s Nikom.

* Kako je došlo do suradnje s redateljicom Anom Popović?

 - Anu sam upoznala tek u Beogradu kada smo krenule raditi na projektu. Dogovor je bio da ja dolazim u Beograd, gdje ćemo mjesec dana intenzivno raditi na predstavi, pa sam tako odabir redatelja prepustila Neveni. Znala sam da će ona izabrati kvalitetno. Nevena i Ana već su prije surađivale, a gledajući predstave koje je Ana režirala nisam uopće razmišljala ni o kome drugome osim o njoj.

GLUMAČKA SUJETA


* U diplomskoj predstavi glumiš s Nevenom Ristić. Kako se slažete i koliko je zahtjevno iznijeti predstavu sa samo dvije glumice?

 - Predstavu s dva glumca uvijek je najteže postaviti. Živimo u 21. stoljeću. Svi mi i svijet oko nas živimo u petoj brzini. Kada nema dinamike, ljudima je dosadno. Stalno očekujemo nešto novo, nešto što iznenađuje i impresionira. Mi smo pokušale ljudima pokazati kakav je svijet glume kojim se bavimo i kako mi živimo. Nadam se da ćemo uspjeti održati pažnju do kraja i da će naša predstava potaknuti ljude na razmišljanje. Nevena i ja smo i kolegice i prijateljice. Zanimljivo je i divno kod nas što jako dobro odvajamo privatno i poslovno. Nemamo dlake na jeziku pa si često upućujemo oštre kritike iz najbolje namjere i vjerujemo si. Kada kraj sebe imaš osobu koju razumiješ na sceni i van kazališta, tada si zaista sretan.

 * Koja je tematika predstave i što sadržajno donosi?

- Predstava ‘Duet’, francuskog dramatičara Otha Eskina, govori o dvjema najvećim svjetskim glumicama: Sari Bernardht i Eleonori Duse. Sat vremena prije igranja predstave Eleonori Duse se u garderobi pojavljuje preminula kolegica Sara. Otkrivamo sve o njihovim životima, što ih je spajalo, a što razdvajalo. Kratko rečeno, predstava govori o glumačkoj sujeti. Ostalo neću otkrivati jer bi premijera u tom slučaju bila dosadna.

NA PREDSTAVI I RADE ŠERBEDŽIJA

* Ima li malo treme uoči premijernog nastupa pred domaćom, čakovečkom publikom?

- Imala sam veliku tremu dobra dva tjedna u Beogradu, a sada kada sam se vratila u Zagreb od silnih obaveza koje imam ne stignem ni razmišljati o utorku. Naravno da je moja publika meni najdraža, ali je i najveći kritičar. Ipak su to ljudi uz koje sam rasla. Oni me poznaju najbolje i jako dobro znaju koliko ja mogu i što mogu. Trenutno se osjećam dobro i mirna sam, ali, ako me vidite ovu subotu u gradu, možda je bolje da me ne pitate kako se osjećam (smijeh).

* Na predstavu, koja je ujedno i tvoja diplomska, dakako, dolazi i tvoj profesor Rade Šerbedžija?

- Ja se barem nadam da će doći (smijeh). Moram nekako završiti studij.

* Koji su planovi nakon diplome?

- Proteklih godinu dana provela sam na snimanjima, a trenutno se bavim kazalištem. Predstavu ‘Duet’ planiramo igrati još dugo, ako sve bude kako treba. Jako se veselim gostovanjima po Srbiji i Hrvatskoj. Krenula sam raditi u Zagrebu na radiju pa se bavim učenjem tehnike i svega što radijski voditelj mora znati, a ima zaista puno toga. U novoj godini kreću se snimati nove serije i vjerujem da ću biti dio neke od njih. Dotad se želim dobro odmoriti za blagdane uz svoje najmilije i napuniti baterije za nove pobjede i poraze. Uvijek je najljepše završiti godinu u ljubavi i početi novu isto tako. Sigurna sam da je to najbolji recept za uspjeh i sreću.

Na kraju razgovora glumica Nika Levak pozvala je sve na kazališno druženje u Centar za kulturu, ovog utorka, 13. prosinca s početkom u 20 sati uz poruku: - Nadam se da će naša predstava potaknuti ljude na razmišljanje.

 

foto: rr

 

 

 
 
MEĐIMURJE - POLITIKA
Mogući povratak Z. Vidovića za zamjenika gradonačelnika Čakovca

06.02.2017

Čakovec

Mogući povratak Z. Vidovića za zamjenika gradonačelnika Čakovca

HSS je uglavnom u Čakovcu tradicionalni partner SDP-a i u sadašnjem mandatu vlasti, pa su tu kolaciju čakovečki HSS i SDP prošli tjedan i nastavili, a Zoranu Vidoviću ponudili mjesto zamjenika gradonačelnika. Za sada još ništa nije potpisano, kazao je Zoran Vidović.Zoran Vidović, zamjenik međimurskog župana i predsjednik županijskog HSS-a, mogao bi se vratiti na mjesto zamjenika gradonačelnika Čakovca. Tu je dužnost obnašao u prethodnom mandatu čakovečke gradske vlasti. Bio je zamjenik S

Aleksandar Makovec izabran za predsjednika čakovečkog HDZ-a

Aleksandar Makovec izabran za predsjednika čakovečkog HDZ-a

Aleksandar Makovec novi je predsjednik HDZ-a Grada Čakovca.Aleksandar Makovec je kao član HSLS-a bio gradonačelnik Čakovca od 1997. do 2001. godine. U HDZ je ušao 2011. godinu dana kasnije kandidirao se za predsjednika čakovečkog HDZ-a i izgubio od

Zahtjev za oslobođenje od troškova za smeće do 1. ožujka

Zahtjev za oslobođenje od troškova za smeće do 1. ožujka

Kriterij za oslobađanje je ako je zbroj prihoda svih članova domaćinstva manji od 800 kuna mjesečno po članu domaćinstva, prema Odluci o uvjetima uključivanja u odvoz kućnog smeća te uvjetima oslobađanja od plaćanja odvoza. Gradonačelnik Mursk

Stjepan Kovač kandidat za gradonačelnika, Mario Medved zamjenik

Stjepan Kovač kandidat za gradonačelnika, Mario Medved zamjenik

Čakovečki SDP ne želi eksperimentirati. U novu izbornu utrku ulaze sa sadašnjim kandidatima: Stjepanom Kovačom za gradonačelnika, a Mariom Medvedom za zamjenika. Iz igre ispada Romano Bogdan, prebjeg iz HNS-a u SDP. Mjesto drugog zamjeniak čuva se z

 
 
FOTOGALERIJE
ČAKOVEČKA ŠPICA

ČAKOVEČKA ŠPICA

Blagdan i procesija Gospe Lurdske

Blagdan i procesija Gospe Lurdske

Razmjena sjemenja

Razmjena sjemenja

Pingvini u Čakovcu

Pingvini u Čakovcu

 
 
NAJNOVIJE

INTERVJU: Željko Poljak i Anđelko Borković: Planine su naša sreća!

- Izložbom želimo svakomu približiti planinarenje. - ističu Anđelko Borković i Željko Poljak članovi HPD "Međimurje" Čakovec. Otvorenje izložbe "Međimurci u planini", večeras, u petak, 3. veljače u zgradi Scheier u Čakovcu. - Naziv naše fotoizložbe jednostavno glasi ‘Međimurci u planini’. Mnogi će se u njemu prepoznati. Planine su naša sreća. Tamo smo neopterećeni, nema stresa. - kaže Željko Poljak, predsjednik Hrvatskoga planinarskog društva "Međimurje" Čakovec, najavljujući novi projekt ovoga agilnog Društva. Nakon što su 2015. godine objavili fotomonografiju "Priča o dvadeset godina HPD-a ‘Međimurje’", međimurski su planinari zagrizli u nov izazov - organizaciju prve velike fotografske izložbe u našem kraju na temu planina. Planinari su druželjubiva bića, pa je i "šalica razgovora" s predsjednikom Društva Željkom Poljakom iz Čakovca protekla uz brojne dosjetke i drage uspomene na planinarske zgode. * Kako je došlo do inicijative za pripremu izložbe? - Najavili smo je već prošle godine planom rada. Protekla godina bila je ispunjena brojnim aktivnostima i izletima. Markirali smo stazu za pohod ‘Mura - hrvatska Amazona’, ali pronašli smo vremena i za pripremu izložbe kojom želimo predstaviti dojmove s planina naših članova. To nam je prvi veći projekt nakon što smo objavili monografiju Društva. Fotografije donose prirodne ljepote i planinske pejzaže, ali i naše osjećaje i dojmove pri planinarenju, floru i faunu, sve što čini život planinara u planini. Naš je osnovni naum da planine približimo svakomu, pa i onima koji nikada nisu bili na planinarenju. Možda će netko, gledajući naše fotografije, pomisliti: - Gle kak' je zgodno tam' na planini! Idem i ja to vidjeti. Možda omasovimo društvo, ali, što je i bitnije, potaknemo ljude na zdraviji stil života i boravak na svježem zraku. Na izložbi 54 fotografije * Komu ste povjerili izbor fotografija? - Taj smo zadatak povjerili Fotoklubu Čakovec zbog dimenzije stručnosti i kako nam se ne bi dogodio element preferiranja. Selekciju su odradili Davorin Mance i Filip Lučin. Prijavilo se petnaest članova, a ukupno će biti izložene pedeset i četiri fotografije. Odabrani su različiti radovi različitih stilova, čime je dan presjek naših aktivnosti. Tema je bila - planine. Selektori su nas pohvalili kazavši da se nisu nadali da će dobiti na uvid tako kvalitetne fotografije. Ovo je na neki način pionirski pothvat jer je ovo prva ‘profesionalna’ izložba u Međimurju na temu planina. Bila je jedna izložba u Katoličkom domu, više internog karaktera. Nadam se da će naša izložba postati tradicijom. Otvorenje je u petak, 3. veljače, u 19 sati u Scheierici. Također, pozivam članove Društva i sve zainteresirane i na redovnu godišnju skupštinu Društva, koja će se održati u petak, 10. veljače, također u zgradi Scheier u 20 sati. Nakon skupštine svi su dobrodošli na prigodan domjenak. Žena me nagovorila na planinarenje * Kako ste krenuli u čarobni svijet planina? - Žena me nagovorila… (smijeh). Imam mnogo hobija i svačime sam se bavio. Igrao sam stolni tenis, a neko vrijeme intenzivno sam bio aktivan u odltajmer društvu. Za to vrijeme supruga je krenula na planinarenje, pa sam se i ja pridružio. Privuklo me. Nekako sam se starih automobila ‘zavolio’, a planina se čovjek jednostavno ne može zasititi. Planinarim od 2004. godine, a član sam HPD-a proteklih šest godina. Prije sam živio u Prelogu i tamo smo osnovali Planinarsko društvo ‘Prelog’. * Što Vas osobno najviše impresionira u planini? - Priroda. Ona je savršena. Mi je malo ‘kvarimo’ kada dođemo, ali nastojimo biti što više odgovorni prema njoj. Planinarski kodeks je da se u planini ne ostavlja smeće i ne oštećuje flora. Neka i našoj djeci ostanu netaknuti dijelovi prirode za vidjeti i posjetiti. Veseli smiraj u prirodi. Nema žurbe u planini. Odmoriš se, opustiš i napuniš baterije. * Što izdvajate iz brojnih aktivnosti Društva? - Osnovne aktivnosti jesu odlasci u planine, radimo sa svim uzrastima, od djece, omladine, studenata do umirovljenika koji čeznu za društvom. Imamo dva tradicionalna pohoda godišnje. Planinarsku noć u Međimurju koju organiziramo krajem godine, u prosincu. Na proteklom nas je pohodu bilo 160. A drugi je ‘Mura - hrvatska Amazona’. Taj pohod radimo u travnju. Kada smo ga prvi put napravili, bilo nas je 115. Nadam se da će dobar odaziv biti i ovu godinu. Sljedeći projekt koji želimo pokrenuti jesu putopisna predavanja. Sve više "žarećih" planinara * Međimurje ne obiluje visokim brdima, ali ipak iz godine u godinu imamo sve više ‘žarećih’ planinara. Kako to pojašnjavate? - Ljudi su nekako otuđeni. Željni su društva, a kada je to u spoju s prirodom to je pun pogodak. Svatko ima svoj razlog zašto voli planine. Planinari su jako dobro društvo. Tko voli prirodu, floru i faunu, taj voli i druge ljude. Za proteklo Vincekovo ugostio sam ekipu iz Tuzle. Vodio sam ih na Ivančicu, a bili smo i na Bundekovu pohodu. Sjajno smo se svi družili. Planine nas nekako približe Bogu Lajtmotiv plakata i drugih pratećih materijala izložbe jest fotografija naziva "Sreća", autora Anđelka Borkovića iz Čakovca. Nastala je na planinarenju u Sloveniji, na Olševi. Planinar ljubavi, Anđelko Borković, dobri je duh međimurskih planinara. O fotografiji "Sreća" govori: - Fotografiju sam posebno zavolio u planini. Uvidio sam da u tim prostranstvima mogu fotografirati nešto što ne bih mogao a da ne planinarim. Vode, slapove, alpsko cvijeće i ljude. Uvijek sam pisao da smo mi planinari ljubavi. To znači da propagiraš nešto dobro. Prije svega dobro među ljudima. Poklanjaš osmijeh, dobru volju i humor. To je moj doživljaj planine i planinara u njoj. Mene je u planinarenje uveo pokojni vlč. Blaž Tota 1999. godine. Oni mi je o planinama govori na jedan poseban način. ‘Kada dođeš doma s planinarenja - sretan si. Kada dođeš na vrh - to je fascinantno. Zakaj idemo na vrh? Da vidimo sljedećega kam' bumo dalje išli.’  

Centar za kulturu Čakovec: Program do 16. veljače

Koga će dame izabrati saznaje 16. veljače na Tribini "Čakovec četvrtkom". Centar za kulturu za veljaču je pripremio niz zanimljivih programa. Preporučujemo svakako pogledati “Dame biraju” u izvedbi Altteatra iz Sarajeva pogledajte na Tribini "Čakovec četvrtkom", 16. veljače s početkom u 20 sati. Više o programu Centra za kulturu saznajte u nastavku:   petak, 3.2. 18.00 KINO ZA MLADE OVISNICI O INTERNETU dokumentarni film 20.00 KOMUNA drama   subota, 4.2. 16.00 PRSTE(N) K SEBI animirani obiteljski film sinkroniziran na hrvatski jezik 18.00 KOMUNA drama 20.00 MOONLIGHT drama   nedjelja, 5.2. 16.00 Kazališna tribina za djecu i mlade Cukorek Kazališna družina Pinklec Čakovec A TKO SI TI? 18.00 KOMUNA drama 20.00 MOONLIGHT drama   ponedjeljak, 6.2. 18.00 GLASNIJE OD BOMBI drama 20.00 TONI ERDMANN najbolji europski film u 2016. godini   utorak, 7.2. 18.00 MOONLIGHT drama 20.00 GLASNIJE OD BOMBI drama   srijeda 8.2. nema filmskog programa   četvrtak, 9.2. 20.00 Tribina ČČ Kazalište KNAP Zagreb KOLTOVI GENERALA PATTONA (Naši ljudi i krajevi)   petak, 10.2. 18.00 LEGO BATMAN FILM 3D animirani film sinkroniziran na hrvatski jezik 20.00 PEDESET NIJANSI MRAČNIJI romantična drama   subota, 11.2. 16.00 LEGO BATMAN FILM 3D animirani film sinkroniziran na hrvatski jezik 18.00 i 20.00 PEDESET NIJANSI MRAČNIJI romantična drama   nedjelja, 12.2. 16.00 LEGO BATMAN FILM 2D animirani film sinkroniziran na hrvatski jezik 18.00 i 20.00 PEDESET NIJANSI MRAČNIJI romantična drama   ponedjeljak, 13.2. 19.30 Mala scena "Vinko Lisjak" KONCERT – MLADI GLAZBENICI MEĐIMURJA TAMARA KORUNEK, MARKO ŽERJAV 18.00 LEGO BATMAN FILM 2D animirani film sinkroniziran na hrvatski jezik 20.00 PEDESET NIJANSI MRAČNIJI romantična drama   utorak, 14.2. 20.00 KONCERT - VALENTINOVO UČITELJICE   srijeda, 15.2. nema filmskog programa   četvrtak, 16.2. 19.00 izložbeni prostor MATIJA BAJC, ORGANIZIRANI KAOS otvorenje izložbe slika 20.00 Tribina ČČ ALTTEATAR SARAJEVO (BOSNA I HERCEGOVINA) DAME BIRAJU      

Stavljanje Međimurske popevke na UNESCO-ov popis je od velikog značaja

Međimurska popevka neizostavan je dio današnje tradicijske kulture Međimurske županije te omiljen i prepoznatljiv glazbeno-tradicijski znak hrvatskog identiteta, koja pozornost privlači i izvan državnih granica. Popevka, koja je prošle godine upisana u registar kulturnih dobara Hrvatske, uskoro bi mogla dospjeti i na UNESCO-ov Reprezentativni popis nematerijalne kulturne baštine svijeta.Sastanak o ovoj temi održan je u zgradi Scheier u Čakovcu uz prisustvo folklornih društava, ustanova i institucija s područja Međimurske županije, te predstavnika Ministarstva kulture Republike Hrvatske, Instituta za etnologiju i folkloristiku u Zagrebu i Međimurske županije. Stavljanje Popevke na Unescov popis bit će od iznimnog značaja ne samo za Međimurje već i cijelu Hrvatsku naglasio je Tvrtko Zebec iz Instituta za etnologiju i folkloristiku i predsjednik Povjerenstva za nematerijalnu kulturnu baštinu pri Ministarstvu kulture. Za koordinatoricu projekta odabrana je Lidija Bajuk, asistentica u Institutu za etnologiju i folkloristiku, koja je prezentirala prijedlog te prisutne upoznala s načinom prijave nematerijalnog kulturnog dobra. Mnoge poznate i nepoznate osobe, kulturno-umjetničke udruge i društva sudjelovali su u tome da se međimurska popevka popularizira u državi i van nje, a treba spomenuti i da najdulju tradiciju u njegovanju i očuvanju tradicijskih međimurskih napjeva u proteklim desetljećima ima Smotra Međimurske popevke u Nedelišću, utemeljena 1971. godine i posvećena upravo tradicijskom pjevanju Međimurja u organizaciji  KUU Seljačka sloga Nedelišće. Isto tako, za proglašavanje Popevke hrvatskim kulturnim dobrom, a možda uskoro i svjetskim,  uz KUU Seljačka sloga, zasigurno su zaslužni i Zajednica HKUU-a Međimurske županije te udruga Matapur i Lidija Bajuk koji su cijelu inicijativu pokrenuli još prije nekoliko godina. 

CENTAR ZA KULTURU ČAKOVEC: Program do 9. veljače

Filmovi, bonsai izložba i kazališne predstave, mamac su da i ove veljače posjetite čakovečki Centar za kulturu. Početkom veljače Centar za kulturu Centar za kulturu Čakovec donosi zanimljive filmske naslove. Počinje proljetna sezona Tribine ČČ, a tu je i atraktivna Bonsai izložba Adriana Horvata. Više o programu saznajte u nastavku. četvrtak, 2.2.20.00 Tribina ČČ – otvorenje sezoneTONI ERDMANNnajbolji europski film u 2016. godinipetak, 3.2.18.00 KINO ZA MLADEOVISNICI O INTERNETUdokumentarni film20.00 KOMUNAdramasubota, 4.2.16.00 PRSTE(N) K SEBIganimirani obiteljski film sinkroniziran na hrvatski jezik18.00 KOMUNAdrama20.00 MOONLIGHTdramanedjelja, 5.2.16.00 Kazališna tribina za djecu i mlade CukorekKazališna družina Pinklec ČakovecA TKO SI TI?18.00 KOMUNAdrama20.00 MOONLIGHTdramaponedjeljak, 6.2.18.00 GLASNIJE OD BOMBILouder than bombsdrama20.00 TONI ERDMANNnajbolji europski film u 2016. godiniutorak, 7.2.18.00 MOONLIGHTdrama20.00 GLASNIJE OD BOMBIdramasrijeda 8.2.nema filmskog programa četvrtak, 9.2.20.00 Tribina ČČKazalište KNAP ZagrebKOLTOVI GENERALA PATTONA(Naši ljudi i krajevi)      

Međimurska popevka na UNESCO-ovom popisu mogla bi biti 2018. godine

U srijedu, 01. veljače, u 18:00 sati u zgradi Scheier, Matice hrvatske 2 Čakovec, održat će se sastanak folklornih društava, ustanova i institucija s područja Međimurske županije, te predstavnika Ministarstva kulture Republike Hrvatske, Instituta za etnologiju i folkloristiku u Zagrebu i Međimurske županije.Tema sastanka je pokretanja postupka za upis nematerijalnog kulturnog dobra - Međimurske popevke na UNESCO-ov Reprezentativni popis nematerijalne kulturne baštine svijeta, za mogući upis u 2018. godini. Za koordinatoricu projekta odabrana je Lidija Bajuk, asistentica u Institutu za etnologiju i folkloristiku, koja će i prezentirati prijedlog te prisutne upoznati s načinom prijave nematerijalnog kulturnog dobra.

Lajnap ekipa u stand up komediji Volare za udrugu Pogled

Vlatko Štampar i ekipa Lajnap zabavit će vas ovu nedjelju sa stand up komedijom "Volare". U nedjelju, 5. veljače u sportskoj dvorani u Murskom Središću, s početkom u 17 sati održat će se dobrotvorni nastup stand up LAJNAP comedy ekipe. ŠTO JE LAJNAP? LAJNAP u oni. Ekipa: Aleks Curac Saric, Tomislav Koza Kozačinski, Vlatko Štampar i Goran Vugrinec Goc. Riječ je o njihovom novom projektu s jednostavnom idejom: NOVA SEZONA. NOVE FORE. ISTI PLAN. NASMIJATI VAS. Ovu večer moći ćete čuti BEST OF materijal komičara koja je odličan uvod za sezonu novog materijala pod imenom “Volare”. Vlatko Štampar sebe predstavlja kao komičara, arhitekta, Međimurca. Živi i radi u Zagrebu i već 12 godina svojim originalnim humorom na nastupima po cijeloj Hrvatskoj nasmijava ljubitelje vrlo kvalitetnog i prije svega aktualnog humora. Prihod za udrugu za autizam "Pogled" Ovaj put posjetitelji stand up-a imaju priliku odlično se zabaviti i pritom učiniti veliko djelo. Cijena ulaznice je samo 20 kuna, a sav prihod namijenjen je udruzi za autizam "Pogled"  iz Nedelišća, za opremanje prostorija. Udruga Pogled, podsjetimo, osnovana je 2009. godine i okuplja više od 120 članova, djece s autizmom, njihovih roditelja i odraslih osoba s autizmom. Pozvani su svi. Tko poznaje Vlatka i njegov humor, sigurno neće izostati s ovog must have event-a, a sve one koji prvi put čuju za njega, uvjeravamo da ga moraju upoznati. Sigurni smo da je zabava uz smijeh koji uopće ne prestaje (bez da morate išta raditi), a rezultat je pomoć nekome kome je potrebno, najbolji recept za provođenje tmurnog zimskog nedjeljnog popodneva.  

 
 
FOTOGALERIJE
 
 
 
VRIJEMEPINOVA.HR
TRENUTAČNO
PROGNOZA
min.
max.
sada
0°C / 0°C
12.02.2017.
21:12
0 °C
12 mm
N/A  (N/A)  W/m²
REL. VLAŽNOST ZRAKA:

82 %

82 % / 82 %
VJETAR: 1 m/s
1 m/s / 2 m/s
 
 
 
 
 
 
 
VIDEO
 
 
 
ELEKTRONSKO IZDANJE
 
 
 
 
 
 
 
TEČAJNA LISTA