Međimurske Novine
0°C / 0°C
Čakovec
12.02.2017.
Nedjelja
 
 
 
KOLUMNE

Uspjeh koji se ne dijeli i nije uspjeh

14.11.2016 11:21

Božena Malekoci-Oletić

Piše: Božena Malekoci-Oletić

Kakav je to uspjeh ako ga nemaš s kime podijeliti. Čak i bogatstvo ima jači i veći sjaj ako ga se dijeli s nekim. Više se ljudi tomu raduje. Jer, nije sreća vreća novca. Nisu to samo riječi iz nekoga pučkoškolskog spomenara za naivne djevojčice, ma kako banalno zvučale. Prije ili kasnije tu jednostavnu životnu istinu shvati gotovo svatko. A tko ne shvati, život provede u ogradi od prijezira, usamljen, frustriran i vječito nezadovoljan i neshvaćen.

Kao i u životu svakog pojedinca, tako se i u društvu izmjenjuju sebična i velikodušna razdoblja. Iza nas kao zajednice jest razdoblje izuzetne gramzivosti, u kojem su gramzivi pojedinci svojom gramzivošću osakatili druge, ali i sebe, jer gramzivost je razorna sila.
Da se vratimo na prvu rečenicu, da nije uspjeh ako ga nemaš s kime podijeliti. Podsjetio nas je na to Branimir Tomašić na konferenciji za novinare povodom nagrada u turizmu.

Upravo njegova firma dobitnik je jedne od značajnih nagrada u turizmu. U javnom nastupom tom prigodom Tomašić je imao potrebu dati do znanja da se uspjeh mora dijeliti sa svojim ljudima.
Prosječna primanja u njegovoj firmi debelo su iznad međimurskog, pa čak i hrvatskog, prosjeka, malo iznad 6600 kuna, uključujući i treći stup koji kao poslodavac uplaćuje djelatnicima za dane mirovine.
- Ne zarađujemo mi tako puno, nego sam kao vlasnik procijenio da je ono što zaradimo potrebno preraspodijeliti i biti orijentiran na radnike, da bismo na duge staze lakše radili. Zbog toga je kod nas fluktuacija radnika minimalna. - kazao je Tomašić.

Lijepo je čuti ovakvu javnu poruku iz usta jednog poslodavca. Nakon poruke Đure Horvata, koji je lani javno izjavio da radnička plaća treba biti tisuću eura i primjera u tom pravcu koji je dao ovu godinu, dokaz je da se uspjeh može dijeliti na sve, a ne samo sebično zadržavati za sebe. Kada se nešto dijeli, blagostanje se uvijek uvećava.
Uvjerena sam da većina naših uspješnih i imućnih poduzetnika želi živjeti okruženi zadovoljnim susjedima s kojima će rado pročavrljati, popiti kavu i koji će ih na ulici dočekati s osmjehom, a ne s prijezirom u očima.

KOLUMNE
Dejan Zrna

Dejan Zrna

209 članaka

Josip Šimunko

Josip Šimunko

198 članaka

Jožek radnik

Jožek radnik

246 članaka

Stjepan Mesarić

Stjepan Mesarić

78 članaka

Tomislav Novak

Tomislav Novak

12 članaka

 
FOTOGALERIJE
ČAKOVEČKA ŠPICA

ČAKOVEČKA ŠPICA

Blagdan i procesija Gospe Lurdske

Blagdan i procesija Gospe Lurdske

Razmjena sjemenja

Razmjena sjemenja

Pingvini u Čakovcu

Pingvini u Čakovcu

 
Napadač u Kotoribi nasrtao autom i više puta pucao prema muškarcu (45)

06.02.2017

Varaždin

Napadač u Kotoribi nasrtao autom i više puta pucao prema muškarcu (45)

Županijsko državno odvjetništvo u Varaždinu provelo je prvo ispitivanje državljanina Bosne i Hercegovine rođenog 1972. godine.Ispitivanje je provedeno zbog osnovane sumnje na počinjenje kaznenog djela pokušaja ubojstva i kaznenog djela dovođenja u opasnost života i imovine općeopasnom radnjom ili sredstvom, sve iz Kaznenog zakona. >> Pokušaj ubojstva: Muškarac u Kotoribi pucao na proslavi Dodatne detalje donosi DORH. - Postoji osnovana sumnja da je 42-godišnji osumnjičenik 4. veljače 2

Postavljanje rampe na pruzi u Murskom Središću u planu 2019.

Postavljanje rampe na pruzi u Murskom Središću u planu 2019.

Danas je održana 150. sjednica kolegija gradonačelnika Murskog Središća.Jedna od točaka je i da Mursko Središće dobiva rampu na cestovno-pružnom prijelazu. Gradonačelnik Dražen Srpak primio je na znanje očitovanje HŽ-a na zahtjev Grada Mursko S

Mogući povratak Z. Vidovića za zamjenika gradonačelnika Čakovca

Mogući povratak Z. Vidovića za zamjenika gradonačelnika Čakovca

HSS je uglavnom u Čakovcu tradicionalni partner SDP-a i u sadašnjem mandatu vlasti, pa su tu kolaciju čakovečki HSS i SDP prošli tjedan i nastavili, a Zoranu Vidoviću ponudili mjesto zamjenika gradonačelnika. Za sada još ništa nije potpisano, kaza

Dvostruka korist, djeca dobila pomoćnike, a oni posao

Dvostruka korist, djeca dobila pomoćnike, a oni posao

Rosa Hlišć, pomoćnica u nastavi angažirana preko ovog projekta kaže: „S obzirom da volim pomagati drugima, drago mi je da sam dobila priliku raditi ovakav posao. Upoznala sam vrlo dragu i emotivnu djevojčicu, koja me vodi kroz svoj svijet.  I Udru

 
 
FOTOGALERIJE
 
 
 
VRIJEMEPINOVA.HR
TRENUTAČNO
PROGNOZA
min.
max.
sada
0°C / 0°C
12.02.2017.
21:06
0 °C
12 mm
N/A  (N/A)  W/m²
REL. VLAŽNOST ZRAKA:

82 %

82 % / 82 %
VJETAR: 1 m/s
1 m/s / 2 m/s
 
 
 
 
 
 
 
VIDEO
 
 
 
ELEKTRONSKO IZDANJE
 
 
 
 
 
 
 
TEČAJNA LISTA